Direct naar artikelinhoud
Tennis

David Goffin sneuvelt al in eerste ronde van Australian Open, Elise Mertens wel door

Beeld EPA

David Goffin (ATP 15) is al meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. De 30-jarige Luikenaar liet vier matchpunten onbenut tegen de Australiër Alexei Popyrin (ATP 113). Die laatste haalde het uiteindelijk in vijf sets: 6-3, 4-6, 7-6, 6-7 en 3-6. Een nieuwe domper voor de Belg.

Goffin nam het voor het eerst op tegen de 21-jarige thuisspeler Popyrin, die een wildcard kreeg. De Belg begon goed aan de partij en sleepte de eerste set in de wacht. Maar toen begon de motor van de Belg te sputteren. De jonge Australiër knokte zich zo terug in de wedstrijd.

En toch leek Goffin op weg naar winst. Onze landgenoot dwong vier matchpunten af, maar liet het na om die te verzilveren. We kregen een vijfde set en daarin trok Popyrin aan het langste eind. 

David Goffin sneuvelt al in eerste ronde van Australian Open, Elise Mertens wel door
Beeld EPA

Mertens

Elise Mertens (WTA 16) stoot wel door naar de tweede ronde. Mertens maakte licht werk (6-1, 6-3) van de beloftevolle tiener, Leylah Fernandez (WTA 86). “Dit was niet mijn beste match, maar ik ben blij met de manier waarop ik me erdoor heb geknokt”, zei Mertens.

Het is alweer van Wimbledon 2017 geleden dat Elise Mertens nog eens in de eerste ronde van een grandslamtornooi verloor en de Limburgse deed er alles aan opdat de achttienjarige Canadese Leylah Fernandez zich niet in die statistiek zou mengen. Scherpe start van de match en volwassen afgemaakt in de tweede set. Nochtans toonde Fernandez bij momenten dat ze wat in haar mars heeft en bleek de 25-jarige Hamontse zich niet top te voelen. “Dit was niet mijn beste match”, zuchtte Mertens die vijf matchpunten nodig had om het af te maken. “Ik had ook niet zo goed geslapen. Mijn energiepeil lag wat lager, het was niet echt mijn dag. Mogelijk toch wat stress voor die eerste ronde op een grandslamtornooi. Ik ben blij dat ik mezelf erdoor heb geknokt.”

Sowieso is het een beetje vreemd om op dezelfde plek waar je in het weekend een WTA-titel mocht vieren meteen aan een grandslamtornooi moet beginnen. “Het voordeel is wel dat je niet moet reizen en dat de omstandigheden hetzelfde zijn”, wist Mertens. “Het tornooi van Cincinnati en de U.S.Open was vorig jaar ook al op dezelfde locatie. Ik vind dat wel aangenaam.”

 In ronde twee krijgt het achttiende reekshoofd morgen met de 27-jarige Lin Zhu te maken. “Ik heb er twee jaar geleden tegen gespeeld (in Dubai verloor ze in drie sets, red)”, aldus Mertens. “Maar zoveel weet ik er niet meer van. Ik ga het dus een beetje moeten opzoeken.”