© Petra Webers

© Petra Webers

© Petra Webers

© Petra Webers

© Petra Webers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Femma Maarlo daagt leden uit in Culinaire Challenge

Peer -

De kooklessen mogen al even niet meer doorgaan, maar Femma Maarlo wilde de kookkunsten van haar leden toch blijven stimuleren. Daarom lanceerden ze in december een 'Culinaire Challenge'. Begin februari werden de winnaars verrast met een ‘prijsuitreiking op de stoep’.

Petra Webers

De kooklessen zijn een van de populairste activiteiten van Femma Maarlo. Omdat die door de coronacrisis niet meer kunnen doorgaan, bedacht het bestuur een alternatief. De organisatie riep haar leden in december op om een succesrecept in te sturen: een recept waar een herinnering aan vasthangt, eentje dat op bepaalde gelegenheden gegeten wordt, iets dat altijd in de smaakt valt, makkelijk te maken is of juist heel feestelijk is... Kortom, een recept met een verhaal. De ingestuurde recepten en verhalen werden gebundeld tot een mooi kookboekje. Dat werd als eindejaarsgeschenk aan alle leden bezorgd.

Prijsuitreiking op de stoep

In januari werden dan vijf Peerse Horecazaken/winkels gevraagd om hun favoriete recept uit de kookbundel te kiezen. L’Uno Coll Altro, De 3 Swaentjes, Wildhogs BBQ, Bar Gazet en Bakkerij Geusens waren onmiddellijk bereid om te jureren en hun winnaar aan te duiden. Hun enthousiasme om hieraan mee te werken, was een hart onder de riem voor Femma in deze moeilijke tijden waarin er geen andere verenigingsactiviteiten kunnen plaatsvinden.

Begin februari werden de winnaars verrast met een ‘prijsuitreiking op de stoep’. Ze kregen een oorkonde met het winnende recept en ontvingen elk een mooie prijs, gesponsord door de jurerende zaken en andere winkels in Peer. Ondanks dat de leden nu niet kunnen samenkomen, blijven ze door dit soort activiteiten toch met elkaar verbonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer