REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nog veel onbeantwoorde vragen na WHO-onderzoek naar oorsprong coronavirus: “Virus overgedragen door andere soort op mens is waarschijnlijkste hypothese"

De WHO-experts hebben na afloop van hun missie in de Chinese stad Wuhan, naar de oorsprong van het coronavirus, vier hypotheses naar voren geschoven. Het meest waarschijnlijke scenario is dat een dier als “tussensoort” fungeerde om het virus op de mens over te dragen. De missie van de deskundigen in China loopt deze week af, na bijna een maand. De voorlopige resultaten van het onderzoek werden voorgesteld door Liang Wannian, hoofd van de delegatie van Chinese wetenschappers, en Peter Ben Embarek, hoofd van de WHO-experts. 

  1. Hooggerechtshof VS buigt zich in monumentale zaak over onschendbaarheid Trump: “Zonder immuniteit geen presidentschap mogelijk zoals we dat nu kennen”
    Update

    Hoogge­rechts­hof VS buigt zich in monumenta­le zaak over onschend­baar­heid Trump: “Zonder immuniteit geen president­schap mogelijk zoals we dat nu kennen”

    Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich sinds vandaag over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. “Zonder presidentiële immuniteit tegen strafrechtelijke vervolging kan er geen presidentschap zijn zoals wij dat nu kennen”, zei de advocaat van de oud-president vandaag in de rechtbank. Hoewel het de vraag is of Trump kans maakt de zaak te winnen, lijkt hij met het proces vooral tijd gewonnen te hebben.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense minister van Landbouw, verdacht van corruptie, aangehouden - Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne
    LIVE UPDATE

    LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense minister van Landbouw, verdacht van corruptie, aangehou­den - Grieken­land levert geen Patriots aan Oekraïne

    Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.