Het RED-team van de Antwerpse brandweer is op meerdere plaatsen aan de slag. ©  grvr

Gevaarlijke ijspegels aan hoge gebouwen, Oudaan gesloten

Antwerpen -

Het politiekantoor in de Oudaan, de politietoren in het centrum van de stad, is gesloten voor bezoekers. Dat laat de Antwerpse politie weten. Door de koude hebben er zich ijspegels gevormd en die kunnen naar beneden vallen, wat erg gevaarlijk is. Ook elders in de stad doen zich gelijkaardige problemen voor.

grvr, dvd

De ijspegels zijn het gevolg van aanvriezend dooiwater. “Sommigen vallen door zonlicht en lichte wind naar beneden, wat bijzonder gevaarlijk is. Om die reden is beslist om het gebouw af te sluiten voor bezoekers”, zegt de politie. “Ons eigen personeel kan enkel met grote voorzichtigheid het gebouw binnen of verlaten.”

De maatregel heeft een impact op wie een afspraak maakte. De politie zal een nieuw tijdslot toewijzen. “Alles wordt in het werk gesteld om de veiligheid zo snel mogelijk opnieuw te kunnen garanderen”, zegt de politie nog.

Ook op andere plekken heeft de politie straten afgezet. Dat is onder meer het geval aan Kattendijkdok-Westkaai op het Eilandje. Van twee woontorens valt daar ijs naar beneden. Ook de brandweer is er ter plaatse.

In totaal kreeg de Antwerpse brandweer al een vijftiental oproepen binnen, specifiek voor ijspegels. “En dat toch zeer uitzonderlijk”, zegt woordvoerster Jasmien O. Ook onder andere aan het viaduct van Wilrijk moest worden ingegrepen. En op de Lotto Arena lag een groot pak sneeuw dat dreigde te vallen, ook daar deed de brandweer het nodige.

 ©  Jordi Van Saet

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

 ©  grvr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER