Een grenscontrole nabij Salzburg.
Volledig scherm
Een grenscontrole nabij Salzburg. © AFP

Grote ongerustheid over snelle verspreiding Zuid-Afrikaanse variant coronavirus: Oostenrijk waarschuwt voor reizen naar Tirol

De Oostenrijkse regering heeft een reiswaarschuwing uitgevaardigd voor de eigen deelstaat Tirol. Oorzaak is vooral de sterke verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Twintig procent van alle wereldwijd al ontdekte besmettingen van de variant situeert zich in Tirol, enkel Zuid-Afrika zelf kent nog meer gevallen. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden, en zelfs een algemeen reisverbod valt niet uit te sluiten.

8 reacties

  • John Bruylant

    3 jaar geleden
    Wie vraagt nu om een verbod op skiën ??? De sport op zich heeft er niks mee te maken. De après-ski verbieden, daar ligt het probleem. Al die onnozelaars die in de zomer in overvolle strandbars stonden te feesten in St-Tropez ... daarom moet zwemmen of zonnen niet verboden worden hè !
  • Patrick Jonckheere

    3 jaar geleden
    Dat ze hun grenzen sluiten voor toeristen die er willen zijn. De juiste en gemakkelijkste oplossing.
  • rik berg

    3 jaar geleden
    er is een deja vue en hoop dat we nu wel eindelijk ons lesje hebben geleert , anders zijn we dike onozelaars
  • Joël Gevers

    3 jaar geleden
    Onmiddellijk een verbod om te gaan skiën graag. Of we zitten weer in het zelfde straatje als vorig jaar.
  • Yves Pinoy

    3 jaar geleden
    Een algemeen reisverbod is hier op zijn plaats. Zakenreizen incluis. Men kan via telewerken ook onderhandelingen voeren. Enkel essentiële verplaatsingen (voeding, grensarbeid,..) zijn mogelijk. De rest gaat de grens niet over. Men weet nu reeds dat mensen zich niet vrijwillig 10 dagen in quarantaine zetten en zich tweemaal laten testen. Dus, enige oplossing: grenzen dicht.