(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Regels rond Covid op school nog eens op een rij: “Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school”

De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. “Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school”, zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

3 reacties

  • Steven Elebaut

    3 jaar geleden
    Ook voor de andere sectoren waren er duidelijke regels die grotendeels werden nageleefd. Ook zij mogen niet openen...
  • Stephan De Coninck

    3 jaar geleden
    @ Van Gucht: zijn de verantwoordelijken/experten in landen waar scholen WEL gesloten werden (Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Groot-Brittannië, Nederland) dan incompetent of wat? Maar ja daar hebben ze geen Weyts hé. Trouwens test eens systematisch in ALLE scholen, je zal de cijfers eens zien stijgen. Taboe zeker?
  • Stephan De Coninck

    3 jaar geleden
    De scholen en opvang van kinderen (ook kleuter- en basisscholen) dient te worden GESLOTEN. Dat kinderen ook anderen besmetten is al sinds de uitbraak van corona het grote TABOE. Ik woon tegenover zo'n school en zie met eigen ogen hoe honderden kinderen van 6 tot 12 jaar niet in de klasbubbels blijven maar gewoonweg ZONDER maskers 3/4 van de schooltijd op de speelplaats door mekaar lopen, staan dansen en zingen, voetbal spelen. Samenscholingsverbod alleen voor volwassenen natuurlijk.