Proefdraaien in het vaccinatiecentrum in de in sport- en evenementenhal Binder in Puurs-Sint-Amands.
Volledig scherm
Proefdraaien in het vaccinatiecentrum in de in sport- en evenementenhal Binder in Puurs-Sint-Amands. © David Legreve

Eerste inenting in vaccinatiecentrum op 15 februari in Beringen, drie dagen later ook start voor mensen met beperking

De vaccinaties in Vlaanderen komen volgende week wat meer op kruissnelheid, na de inentingen in de woonzorgcentra de voorbije weken. De vaccinatiecentra kunnen maandag beginnen met het inenten van zorgpersoneel uit de eerste lijn, zoals de huisartsen. De centra kunnen zelf mee de timing bepalen, en de eerste vaccinatie zal maandag plaatsvinden in het Limburgse Beringen. Vanaf 18 februari starten ook de vaccinaties in de voorzieningen voor personen met een handicap. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke bekendgemaakt in het Vlaams parlement.

10 reacties

  • Bruno Andries

    3 jaar geleden
    Heeft er al iemand nagegaan of het enkel voor leveringen aan Europa is dat de vaccinproducenten het lef hebben om zo willekeurig om te springen met de levering van vaccins?Rekening houdend met de snelheid waarmee Groot Brittanie en de Verenigde Staten vaccineren lijkt mij dit bij deze landen niet het geval te zijn.
  • christophe lammens

    3 jaar geleden
    De regering heeft beloofd dat al wie wil een vaccin zou krijgen tegen de zomer. Ze hebben er juist niet bij gezegd in welk jaar dat zal zijn. Aan het huidig tempo van 1% van de bevolking boven 18 jaar, kan je zelf uitrekenen tegen wanneer we aan die noodzakelijke 70% groepsimmuniteit zullen zitten. Nog enkele jaren geduld dus.
  • Debbie De Bruyn

    3 jaar geleden
    Aan dit tempo zitten we nog jaren in ons kot.
  • barbara Tack

    3 jaar geleden
    Vaccineer eerst het ziekenhuispersoneel
  • Jelle van Elsacker

    3 jaar geleden
    Voilà se ze gaan er stillekes maar zeker aan beginnen, ik hoop uit de grond van mijn hart dat tegen eind 2022 iedereen is ingeënt.