ANP
Volledig scherm
© ANP

Opnieuw slecht nieuws voor artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen: vaccinaties volgende week veel lager dan gehoopt

Ook voor volgende week is er grote onzekerheid over de vaccinaties van het zorgpersoneel in de Vlaamse ziekenhuizen. Vaccinproducent Moderna zal volgende week geen nieuwe dosissen leveren, zei minister Wouter Beke (CD&V) vanmiddag in de commissie Welzijn. De kans is daardoor groot dat heel wat ziekenhuizen slechts een klein deel van hun artsen en verplegers kunnen inenten. Voor heel februari is het overigens onduidelijk wat Moderna kan leveren.

  1. Eerste inenting in vaccinatiecentrum op 15 februari in Beringen, drie dagen later ook start voor mensen met beperking

    Eerste inenting in vaccinatie­cen­trum op 15 februari in Beringen, drie dagen later ook start voor mensen met beperking

    De vaccinaties in Vlaanderen komen volgende week wat meer op kruissnelheid, na de inentingen in de woonzorgcentra de voorbije weken. De vaccinatiecentra kunnen maandag beginnen met het inenten van zorgpersoneel uit de eerste lijn, zoals de huisartsen. De centra kunnen zelf mee de timing bepalen, en de eerste vaccinatie zal maandag plaatsvinden in het Limburgse Beringen. Vanaf 18 februari starten ook de vaccinaties in de voorzieningen voor personen met een handicap. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke bekendgemaakt in het Vlaams parlement.
  2. N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”
    52

    N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsge­west, met één politie­korps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

    Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever, die om de voorstelling van het programma kracht bij te zetten naar de persconferentie was afgezakt.