Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Morgen nieuw onderwijsoverleg: vakbonden vragen duidelijkheid tot aan paasvakantie

Het onderwijsveld komt morgen opnieuw samen om te overleggen hoe het verder moet na de krokusvakantie, die volgende week start. De vakbonden vragen vooral duidelijkheid over de periode tot aan de paasvakantie en zullen erop aandringen dat ook leerkrachten voorrang krijgen bij het vaccineren.

8 reacties

  • Luc Huyghe

    3 jaar geleden
    Allez, onze leraren willen duidelijkheid. Hebben ze er ooit aan gedacht dat de rest van de bevolking ook graag duidelijkheid zou willen? Gaan we terug naar de vorige eeuw, toen de 'meester' zowat de burgemeester van de parochie was?
  • Severine Degreef

    3 jaar geleden
    Duidelijkheid? Open houden die barak! Keuze aan de leerkrachten laten of ze de prik willen of niet. Ik ben leerkracht en ik wil best een prik, maar ik ga niet voordringen. Ik wacht mijn beurt wel af. Al bijna een jaar met dit virus en nog nooit besmet? Dan zal het deze laatste maanden ook nog wel lukken. Maar... niet sluiten dus!
  • Dalila Bouchalaa

    3 jaar geleden
    Waarom gaan de vakbonden er eigenlijk van uit dat het onderwijspersoneel zou staan springen voor dat vaccin ? Ik ken er in alle geval enkele die niet op dat aanbod zouden ingaan, en het zijn nochtans geen antivaxxers of zo. Ik geef hen gelijk. Mijn portie mag men voorlopig ook aan de hond geven.
  • Bernadette Stouten

    3 jaar geleden
    Scholen open houden is belangrijk. Misschien ja, misschien niet. Maar met deze temperaturen is het niet makkelijk. Als kleine kinderen bibberen in de klas, is dat normaal. Misschien goed voor covid 19, maar niet goed voor alles. Binnenkort veel zieken, met of zonder covid. Wij hebben letterlijk een afkoelingsweek. Voorrang bij vaccinatie, oke, maar wat met de oudere leerkrachten boven de 55. Welk vaccin?
  • Karel De Martelaere

    3 jaar geleden
    Aangezien we zo essentieel zijn en ongeacht de cijfers open moeten blijven, moeten we look voorrang krijgen bij vaccinaties. Dit geldt voor alle werkende mensen die veel contacten hebben: winkelbedienden, fabrieksarbeiders... werklozen en essentiële jeugd kunnen gerust nog beetje wachten.