REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Slecht nieuws voor anti-vaxxers: Facebook verbiedt misleidende info over vaccins

“Vaccins veroorzaken autisme” en “COVID-19 is door de mens gemaakt”: het zijn maar enkele van de beweringen over vaccins die regelmatig de kop opsteken op sociale media. Behalve dan op Facebook, want vanaf nu gaat het platform een deel van de foutieve informatie over vaccins verbannen.

6 reacties

  • julien meyskens

    3 jaar geleden
    Hoe kan ik een mail steuren met mijn gegevens
  • Johannes Martens

    3 jaar geleden
    Dus als je kritiek of twijfels hebt over de vaccins (wat vaak wel terecht is) ben je meteen een antivaxer? Wat met de bijwerkingen op lange termijn (waarover nog niets bekend is), wat met vruchtbaarheid, manipulatie van het menselijk DNA? Iedereen die hier -terecht- bedenkingen bij heeft snoert facebook meteen de mond. Lijkt me een aantasting van de vrije meningsuiting en een zeer kwalijke zaak.
  • Maarten Nijs

    3 jaar geleden
    Binnen 2 jaar spreekt niemand nog van Facebook. Ik heb het nooit gehad
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    dus facebook doet mee aan manipulatie. Het is verdomd hard zoeken naar volledige info over de vacins. De voordelen krijgen we dagelijks te horen, de bijwerkingen nooit. En ja ,die zijn er wel degelijk, ook ernstige. Dat gaat niet over antivaxxers , dat gaat over objectieve info.
  • Ivan De Bakker

    3 jaar geleden
    Dus facebook is eigenlijk een onderdeel van de Big Brother strategie van de overheden. Censuur voor alles wat niet in hun kraam past. Facebook is niet langer sociale media maar controllerende media. Geen probleem, er zullen wel andere platformen opstaan waar de 'waarheid' wel nog in vraag mag gesteld worden.