©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Binnenkort eerste vaccins in gevangenis van Merksplas

Het penitentiair en verplegend personeel van de COVID-afdeling in de gevangenis van Brugge zal worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat meldt het Gevangeniswezen. Ook de cipiers en de oudere gevangenen van de ouderensectie in de gevangenis van Merksplas zullen worden gevaccineerd.

blg

Het Gevangeniswezen is daar dinsdag van op de hoogte gebracht, klinkt het. In samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid wordt de vaccinatie spoedig ingepland, klinkt het. Een precieze datum is er nog niet.

In de Covid-afdeling van de gevangenis van Brugge worden gedetineerden verzorgd die door de longziekte zijn getroffen. Ook in de gevangenis van Lantin is zo’n afdeling. Of ook daar binnenkort vaccinaties volgen is niet duidelijk.

In de ouderensectie van de gevangenis van Merksplas worden bejaarde gedetineerden verzorgd. Daar komt een inhaalbeweging tegenover de woonzorgcentra.

Het gaat om de eerste vaccins die zullen worden toegediend in de gevangenissen. Om hoeveel mensen het gaat is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus