Direct naar artikelinhoud
NieuwsCovid-19

Op één na oudste mens ter wereld overleeft coronabesmetting

Lucile RandonBeeld AFP (Gérard Julien)

De voor zover bekend oudste mens in Europa heeft een besmetting met het coronavirus overleefd. De Franse non André viert deze week haar 117de verjaardag, lieten haar verzorgers weten.

De non, die eigenlijk Lucile Randon heet, sloot zich in 1944 aan bij een katholieke orde. Op 16 januari werd ze positief getest op het coronavirus in haar woon-zorgcentrum in Toulon. Ze ging in isolatie, maar vertoonde geen ziektesymptomen.

“Nee, ik was niet bang omdat ik niet bang was om te sterven”, zei ze op de Franse tv. Ze zou naar eigen zeggen gelukkig zijn als ze kan worden herenigd met “haar grote broer, grootvader en grootmoeder”.

Het woon-zorgcentrum waar ze verblijft, Sainte Catherine Labouré, beschouwt de blinde vrouw als genezen, zegt een woordvoerder. “Ze heeft veel geluk gehad. Ze is heel kalm en kijkt ernaar uit om donderdag haar 117de verjaardag te vieren.” Op het feestje zijn vanwege de besmettingsrisico’s minder medebewoners aanwezig dan in eerdere jaren.

Zuster André is volgens een ranglijst de op één na oudste mens op aarde. De oudste is Kane Tanaka uit Japan, die op 2 januari 118 is geworden.