REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ursula von der Leyen slaat mea culpa: “We zijn te optimistisch geweest over massaproductie vaccins”

De Europese Unie heeft zich te optimistisch getoond over de massaproductie van vaccins tegen Covid-19. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd tijdens een debat in het Europees Parlement. Ze gaf ook toe dat haar Commissie in de fout is gegaan met betrekking tot de Ierse grens.

23 reacties

  • Michel Jacobs

    3 jaar geleden
    Ze zei ook dat Israël veel sneller was dan de EU omdat ze een overeenkomst hebben met de pharmabedrijven over de uitwisseling van persoonsgegevens en dat dat in de EU nooit getolereerd zou worden. Dat klopt voor België alvast niet. De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft de afgelopen weken nog een advies ter zake gegeven , nadat ze zich reeds in december zéér kritisch uitlieten over het gebrek aan garanties over onze gegevensbescherming. Of dat advies ook gevolgd wordt valt nog te bezien.
  • Walter Lippens

    3 jaar geleden
    Op een dergelijk niveau en met bijhorende wedde moet je niet handelen op basis van 'optimisme' maar op basis van 'realisme' gebaseerd op cijfers en feiten. Onbekwaam en dus ophoepelen.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Veel die voldoende moeite zouden doen op het werk zouden hun ontslag krijgen.
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Wat wil je ,het zit daar vol met veel te dik betaalde politici die niet meer gewenst zijn in hun eigen land. S'morgens inloggen,daarna pinten pakken,s'avonds uitloggen,en in the pocket !!
  • gilbert Gijdé

    3 jaar geleden
    wat zit er daar allemaal in het europees parlement.Als ze het teveel vinden ,om zich eerst uitgebreid te informeren,zou men beter er het zwijgen toe doen