AFP
Volledig scherm
© AFP

Aantal nieuwe coronagevallen wereldwijd gedaald met 17 procent (en dat is al vierde week op rij)

Het aantal nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 wereldwijd is voor de vierde week op rij gedaald. Dat blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Afgelopen week zakte het aantal besmettingen met 17 procent.

10 reacties

  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Kristof Dewinter, iemand die positief bevonden wordt is geen 'perfect (waarom gebruiken jullie dit woord altijd? Nieuwe trend?) gezond mens.
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Heb het ook gezien op worldometers. Volgens mij ligt het positiviteitsaantal veel hoger dan gedacht door de virologen. Je kan namelijk positief geweest zijn zonder dat je het weet ,en nooit getest geweest zijn ! Hoop doet leven,nog even volhouden ,alles komt goed !
  • Caesar Lask

    3 jaar geleden
    Het intrepeteren van medische data is niet weggelegd voor de gemiddelde mens dat is meteen ook één van de hoofdredenen waarom achterlijke theorieën zich gemakkelijk kunnen verspreiden onder niet geëduceerde mensen. Fact checken vergt dan ook enige moeite en dit is vaak een brug te ver voor deze mensen, die laten zich liever gedachteloze onzin voeren. En door de algoritmes die sociale media gebruiken blijven ze in deze hersenloze onzin wentelen.
  • Caesar Lask

    3 jaar geleden
    Kristof Dewinter, ik heb al tal van uw post gezien. Uw claims zijn allemaal onjuist en kunnen met feiten en echte data weerlegt worden. Zelf heb soort gelijke claims al op sociale media zien passeren. Absoluut NIET de plaats om waarheidsgetrouwe informatie te verkrijgen, integendeel. Het is duidelijk waar u uw info vandaan haalt. Stop met valse feiten te verspreiden. Wat u doet is gevaarlijk. Doe aan echte research en fact checking.
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Zolang meer mensen het nut van maatregelen inzien en deze ook opvolgen zal het dalen, en hoeveel landen zijn er niet in de een of andere vorm van lockdown ? Dan is het toch logisch dat overal cijfers dalen, of ze zouden toch moeten dalen, als iedereen dan de regeltjes volgt. Door vaccinaties ga je pas binnen enkele maanden de resultaten zien, het aantal is nog veel te klein