©  George Deswijzen

Belgische en Franse ploegen krijgen wildcards voor drukbezette Omloop Het Nieuwsblad

De wildcards voor de Belgische openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad (WT) gaan naar de Belgische ploegen Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal WB en de Franse teams B&B Hotels p/b KTM en Total Direct Energie. Alle 19 WorldTeams komen zaterdag 27 februari aan de start in Gent en ook Alpecin-Fenix en Team Arkéa-Samsic hebben startrecht, als de nummers een en twee van de ranking bij de ProTeams.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

LEES OOK. Zestiende Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen verwelkomt wereldtop

Vorig jaar ging de zege naar Jasper Suyven. Samen met zijn Trek-Segafredoteam gaat die opnieuw op zoek naar succes. Hij neemt het daarbij onder meer op tegen Deceuninck - Quick-Step,dat met Zdenek Stybar (2019) een ex-winnaar en met Yves Lampaert de runner-up van de vorige editie in stelling kan brengen. Ook wereldkampioen Julian Alaphilippe zou naar Gent afzakken. Lotto Soudal heeft met Philippe Gilbert een tweevoudig ex-winnaar in de rangen (2006, -2008), net als AG2R-Citroën met Greg Van Avermaet (2016, 2017).

Israel Start-Up Nation rekent op ex-winnaar Sep Vanmarcke (2012), EF Education Nippo op Michael Valgren (2018). Team DSM, de nieuwe ploeg van Tiesj Benoot, hoopt beter te doen dan de derde plaats van Soren Kragh Andersen in 2020. Daarnaast zakken het BORA - hansgrohe van Peter Sagan, UAE Team Emirates, Jumbo-Visma, Astana-Premier Tech, Bahrain Victorious, Cofidis, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Team Qhubeka Assos en Intermarché Wanty Gobert met ambitie af naar de Arteveldestad.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer