Studenten van de UGent legden vorige maand examens af in Flanders Expo in Gent.
Volledig scherm
Studenten van de UGent legden vorige maand examens af in Flanders Expo in Gent. © Gregory Van Gansen / Photo News

Gebuisde studenten kunnen coronacrisis inroepen als overmacht en leerkrediet terugvragen

De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft woensdag een zesde nooddecreet voor het onderwijs in het kader van de coronacrisis goedgekeurd. Het decreet bepaalt onder meer dan studenten in het hoger onderwijs dit jaar ook tijdens het academiejaar leerkrediet kunnen terugvragen, wanneer ze bij deelname aan de laatste examenkans niet slagen. 

7 reacties

  • Oscaar Nozelaar

    3 jaar geleden
    Begrijpen wie begrijpen kan, nu alle cafees en clubs sinds enige tijd gesloten zijn, hadden de studenten toch tijd zat om hun stof uitgebreid te leren. Je zou dan denken dat het slagingspercentage in deze uitzonderlijke tijden erg hoog hoort te liggen.
  • Tamzin Andersen

    3 jaar geleden
    In het hoger onderwijs word je verondersteld zelfstandig te kunnen studeren. Vroeger was dat toch zo, toen maakten ze de mensen nog niet wijs dat iedereen hogere studies aankan.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    En nu hebben ze nochtans de mogelijkheid om ongestoord te studeren zoveel ze maar willen. Ik wou dat ik zo relax had kunnen studeren.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Goed dat studenten geen extra kosten hebben voor de aankoop van handgel en andere coronagerelateerde uitgaven. Minder goed is echter dat men weer eieren onder de studenten legt. Zeker tijdens deze periode waarin ze langer en meer dan gewoonlijk thuis of op kot zijn, mag men verwachten dat hun cijfers hoger zijn dan anders. Een slap excuus dus van studenten die onvoldoende gewerkt hebben tijdens het academiejaar.
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Aan alle studenten: zie dat jullie allemaal gebuisd zijn en vraag uw geld terug. Hoe de overheid nu al een jaar met jullie voeten rammelt is het maar gans normaal dat je daar geen geld moet insteken. Onderwijs is nog altijd iets anders dan op een computer instructies krijgen om taken uit te voeren waarvoor jullie niet het nodig onderricht krijgen. Laat de overheid maar zweten, cadeaus verdient ze in geen enkel geval.