Bart Maddens.
Volledig scherm
Bart Maddens. © BELGAIMAGE

Politicoloog Bart Maddens over affaire-El Kaouakibi: “Niet slecht om financiering over te laten aan kandidaat zelf”

Volgens politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) is het geen slecht idee om de financiering van een verkiezingscampagne over te laten aan kandidaten zelf. Dat zegt hij in het licht van de affaire-El Kaouakibi. Sihame El Kaouakibi kreeg 54.000 euro van Open Vld om haar campagne voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 te bekostigen en mocht dat geld vrij besteden.

42 reacties

  • JOHAN Goossens

    3 jaar geleden
    gewoon nog één mandaat - alleen parlementarier geen bijjobkes , als ge uw werk tenminste eerlijk en goed wil doen-het betaalt (meer als) genoeg hoeveel is het loon van een palementarier trouwens ?
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Elke kandidaat hetzelfde en uit eigen zak, dat is het eerlijkste. Waarom moet de belastingbetaler dit betalen?
  • Franc saas

    3 jaar geleden
    vrij te besteden , dus ze mocht dat volledig aan de campagne besteden ,maar ze mocht ook maar bv 10% aan de campagne besteden en de rest voor zichzelf houden.Als ik het zo lees zou ze 36.000 euro in haar eigen zak hebben gestoken , heel veel geld waar veel werkende mensen 18 maanden voor moeten gaan werken hé.
  • Dick DECOCK

    3 jaar geleden
    Ze kreeg 54000 en gebruikte maar 18000 dus professor u wil dat ze deel in eigen zak kunnen steken
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Ik wil ook wel een 'niet' cadeau van OVLD want wat je er mee doet is dus niet belangrijk. Zij krijgen meer dan genoeg geld uit de staatskas en zullen het niet missen. En advocaten zoals Lachaert denken dat iedereen die geen advocaat is toch oerdom is. Het wordt tijd dat de subsidies en de reeds verworven eigendommen als gevolg daarvan van al die partij clubjes ook eens het onderwerp van Piano worden zodat iedereen de ogen eens geopend wordt! De partijen kunnen gerust ook inbinden in de crisis.