Ook dit Oostends restaurant moest in maart 2020 verplicht de deuren sluiten.
Volledig scherm
Ook dit Oostends restaurant moest in maart 2020 verplicht de deuren sluiten. © BELGA

Belg gaf vorig jaar 878 euro minder uit aan eten en drinken buitenshuis

De Belg gaf vorig jaar 878 euro minder uit aan eten en drinken buitenshuis. Eet- en drinkgelegenheden zagen hun inkomsten zakken met gemiddeld 50 procent. Dat blijkt uit een bevraging van Foodservice Alliance bij 12.000 Belgen waarover Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen  berichten.

28 reacties

  • christophe lammens

    3 jaar geleden
    En wie is daarvoor verantwoordelijk? Juist de regering en hun select expertengroepje. Ze hebben geen kennis van mens en maatschappij. Logisch als je je enkel laat informeren door virologen, epidemiologen, statistici,... Ontbreken dus mensen met andere kennis zoals sociologen, psychologen, kinderspecialisten, kortom mensen die kunnen advies geven van de gevolgen van maatregelen voor de samenleving. Vb. als je dit (lang) doet, dan krijg je zelfmoorden, depressies, faillisementen, leerachterstand,.
  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    Sedert de Corona hebben we elke maand een paar centen over. Vroeger was het omgekeerd, dan hadden we altijd nog wat maand over op het einde van ons pensioen
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Daarvoor moet je echt gestudeerd hebben, alles sluiten en dan komen vertellen dat er minder geconsumeerd is, ne mens moet hem toch met iets bezig houden.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    De prijzen in de supermarkt zijn wel flink gestegen in de eerste lockdown en voor veel producten nooit meer gedaald tot pre-coronoaniveau. Wij hebben sowieso meer lekkere dingen gekocht en regelmatig wat uitgebreider gekookt thuis. Maar ik kijk echt uit naar de heropening van de horeca en het afschaffen van de zeer strikte bubbels. Ik kan echt genieten van een etentje met vrienden of tijdens een fietstocht even halt houden op een gezellig terras.
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Mooi dat je zulke som aan iets nuttiger kan spenderen. Misschien wordt men zich er nu van bewust dat je geen fortuinen hoeft te spenderen om lekker te eten. Hetzelfde geldt voor de festivals waar jongeren veel geld weggooien om nadien te kunnen uitpakken tegenover hun vrienden. Vroeger kon de jeugd ook genieten van muziek zonder al die festivals. Nu worden ze opgezweept door de media om erbij te horen met als gevolg dat de sociale druk zeer hoog ligt.