Een kapper aan het werk in het Oost-Vlaamse Berlare, op 24 april 2020 na de heropening van de kappers na de eerste lockdown.
Volledig scherm
Een kapper aan het werk in het Oost-Vlaamse Berlare, op 24 april 2020 na de heropening van de kappers na de eerste lockdown. © Photo News

Onze kappers doen oproep in grensregio: “Kom niet naar België om je haar te laten knippen”

NederlandDe Belgische Beauty Federatie maakt zich zorgen over Nederlanders die zich vanaf zaterdag in ons land willen laten knippen. Een woordvoerder van de organisatie, waarbij ruim zevenhonderd kappers zijn aangesloten, houdt er rekening mee dat mensen vanuit de aan ons land grenzende provincie Noord-Brabant de grens oversteken om er hun kapsel onder handen te laten nemen, meldt Omroep Brabant.

33 reacties

  • Johan SMETS

    3 jaar geleden
    De Nederlanders zullen komen, net als de Belgen die voordien de grens overstaken toen er meer open was in Nederland. Het is gebleken dat "gezond verstand" en disipline ver te zoeken zijn in deze tijden. Als ik het maar goed heb is de enige drijfveer bij (helaasà heel veel mensen.
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Zou toch simpel te vermijden moeten zijn gezien ze enkel op afspraak mogen werken. Ik heb tot nu toe nog nooit een Nederlander ontmoet die Belgisch zonder Nederlands accent kan spreken. Accepteer dus enkel telefonische aanvragen voor een afspraak. De Nederlandse kappers hebben ook Belgen geweigerd ten voordele van hun Nederlandse klanten. Alleen als ze de dag niet gevuld kregen met Nederlandse klanten, waren Belgische ook welkom.
  • nico vets

    3 jaar geleden
    Doe uw eigen haar,maak uw eigen eten en je zal veel geld uitsparen.Restuarants en kappers zijn een luxe die uitendelijk niet nodig is.
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    "We're Only in it for the Money"! Het is niet de schuld van een hoop individuele kappers of van die Nederlanders die geknipt willen worden, dat drukkingsgroepen de arm van onze regering hebben omgewrongen. Die kappers mogen nu eeuwig openblijven. Allicht voor iedereen, voorlopig en tot nader order.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Rekenen op gezond verstand, waar heb ik dat nog gehoord?
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.