AFP
Volledig scherm
© AFP

Verbod op niet-essentiële reizen verlengd: ook na krokus zit skivakantie er niet in

Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn nog tot 1 april verboden. Daarmee is duidelijk dat een skivakantie er ook na de krokusvakantie volgende week niet in zit. Met de krokusvakantie voor de deur zal de politie aan de grenzen bovendien streng optreden, bevestigt Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP). Of er ook een verbod komt tijdens de Paasvakantie, die start op zaterdag 3 april, valt nog af te wachten.

70 reacties

  • Marc Steenwegen

    3 jaar geleden
    Vanaf juli mag het zeker voor het welzijn van de kindjes !!
  • Alex Van Asbroeck

    3 jaar geleden
    kijk maar eens op flightradar24: er hangen verdacht veel privéjets in de lucht
  • Alain Maes

    3 jaar geleden
    Hopelijk ook diplomaten,politici en VN medewerkers of hebben die andere wetten , blijkbaar wel, het zullen altijd werkbezoeken zijn samen met hun familie
  • Vvv Ohh

    3 jaar geleden
    Geven eindelijk blijk van gezond verstand. Is nu een week van toepassing en de cijfers beginnen te dalen . Maar voor wie wil gaan skiën zal er weer geen reden zijn om te denken dat die dingen iets met elkaar te maken hebben.
  • ERWIN VERMEIR

    3 jaar geleden
    Het moet gedaan zijn met beslissingen te nemen die ongrondwettelijk zijn. Het feit dat zoiets in het geniep wordt beslist,bewijst dat de heren goed beseffen dat ze hun boekje te buiten gaan.
  1. Droomreis van Aalsterse vader (69) met dochters eindigt in zee: “We zagen meteen de paniek in elkaars ogen”
    PREMIUM

    Droomreis van Aalsterse vader (69) met dochters eindigt in zee: “We zagen meteen de paniek in elkaars ogen”

    En plots was er geen andere optie dan in zee springen, met de bezittingen die ze nog net konden meenemen uit hun zinkende zeilboot. Een kwartier zwemmen was het, naar het dichtstbijzijnde eiland in de Caraïben. “Andere schippers durfden ons niet te benaderen, omdat ze dan zelf ook dreigden vast te lopen op de rotsen. Dus niemand kon ons komen helpen.” Zo werd de droomreis van Dirk (69) met zijn twee dochters Nathalie (41) en Sylvie (37) een écht avontuur dat ze gelukkig zonder al te groot onheil overleefden. Dit is hun verhaal.
  2. Dubai bleef toeristen, sterren en influencers lokken ondanks pandemie. Nu betaalt het de prijs

    Dubai bleef toeristen, sterren en influen­cers lokken ondanks pandemie. Nu betaalt het de prijs

    Wie op de website van de toeristische dienst van Dubai kijkt, zou bijna vergeten dat we midden in een pandemie zitten. Terwijl andere bestemmingen reizigers deze winter zware beperkingen oplegden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hielden de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de deuren wagenwijd open. Tot op vandaag. Beelden op sociale media laten zien hoe toeristen, influencers en sterren zorgeloos genieten van zon, zee en strand, terwijl nergens een mondmasker te bespeuren lijkt. Maar daar blijkt nu een prijskaartje aan te hangen.