© BELGA

Clijsters is na Henin tweede Belgische tennisster in Hall of Fame

Kim Clijsters is dinsdag tijdens een ceremonie in Melbourne verwelkomd als nieuw lid van de Hall of Fame van het internationale tennis. De Limburgse was zelf niet aanwezig op de ceremonie, maar reageerde in een videoboodschap, opgenomen in haar tennisacademie in Bree. “Het feit dat ik verwelkomd wordt in de Hall of Fame van het tennis betekent dat ik iets goed voor de sport heb gedaan en dat ik gerespecteerd word door medespelers en medespeelsters”, reageerde Clijsters.

Naast Clijsters werden ook de Amerikaan Andy Roddick en de Nederlandse Monique Kalkman-van den Bosch opgenomen in de lijst. “Ik kijk er naar uit om deze zomer officieel mijn intrede in de Hall of Fame mee te maken”, toonde Clijsters zich enthousiast. Op zaterdag 22 juli volgt in het Amerikaanse Newport (Rhode Island) de officiële opname in de Hall of Fame.

Om in de Hall of Fame te komen moet men vijf jaar gestopt zijn met tennissen en een indrukwekkende internationale carrière hebben gehad, “die gekenmerkt werd door integriteit, karakter en fair play”.

De 33-jarige Clijsters zette eind 2012 een punt achter haar carrière. Ze heeft 41 WTA-titels op haar palmares, met daarbij vier Grand Slams. In 2011 won ze het Australian Open, in 2005, 2009 en 2010 het US Open. Op Roland-Garros was ze twee keer runner-up, op Wimbledon twee keer halvefinaliste. Twintig weken lang was ze nummer een van de wereld.

Henin eerste Belgische

Andy Roddick, 34 jaar, winnaar van het US Open van 2003, beëindigde zijn tennisloopbaan net als Clijsters in 2012. Ook hij is een voormalige nummer een van de wereld. De 52-jarige Monique Kalkman-van den Bosch zette in 1997 als viervoudige olympische kampioene een punt achter haar carrière.

In juli 2016 werd Justine Henin als eerste Belg in de geschiedenis opgenomen in de prestigieuze Hall of Fame van het tennis.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis