REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Zowat heel Europa is begonnen met toedienen AstraZeneca-vaccins, België test morgen procedure uit: kan dat niet sneller?

Zowat alle lidstaten van de Europese Unie ontvingen afgelopen vrijdag of zaterdag hun eerste levering van het vaccin van AstraZeneca, net als wij. Maar terwijl België morgen een eerste test houdt met de toedieningsprocedure en pas maandag echt van start gaat, lopen de inentingen in heel wat landen al volop. In Frankrijk werden ze zelfs al op de dag zelf toegediend. Waarom kan dat hier niet?

64 reacties

  • Freddy Van Groens

    3 jaar geleden
    Geen enkel vertrouwen meer in de vaccin van Astra Zenika ;ze mogen nog vertellen wat ze willen, ik geloof het niet.
  • robertrand walraedt

    3 jaar geleden
    Bij ons moeten ze waarschijnlijk eerst weer proef draaien en alles testen. Om dan de volgende 3 % in een maand en half te geven? Het zijn prutsers.
  • Willy De Gieter

    3 jaar geleden
    Procentueel uitrekenen is natuurlijk makkelijk, als je wil verbergen dat je in absolute aantallen veel tekort komt.
  • stefaan desot

    3 jaar geleden
    Tussen de bevolking en de politici komt het nooit meer goed. Het vertrouwen en geloof is compleet weg bij de bevolking!
  • Carin Desmet

    3 jaar geleden
    Voor alles 10 commissie op richten. Nu eerst testen tja want verpleegkundigen en verzorgenden kunnen dat niet zo goed hè... Komaan zelfs alle medische militairen zetten elke dag spuiten. Die kunnen zelfs ingezet worden. België het land van 5 regeringen 60 ministers 400 parlement leden. 20 verschillende Corona commissies en de traagste van gans de wereld. Maar Numero Uno in belastingen en hun zakken vullen.