De Nederlandse mijardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen dat een digitaal betaalplatform ontwikkelde.
Volledig scherm
De Nederlandse mijardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen dat een digitaal betaalplatform ontwikkelde. © ANP/Adyen

Nederlandse fintech-miljardair niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel: “Te veel schommelingen”

CryptomuntenDe Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.

6 reacties

  • Pieter Declercq

    3 jaar geleden
    jan smit, zonder corona stond bitcoin nog op 10000 dollar er werd niet meer over gepraat, en nu plots oelala, cryptomunt van de toekomst zal een van de centrale bank zijn. je kent toch de overheden die de spelregels bepalen
  • Philippe Bultiau

    3 jaar geleden
    Toch grappig hoe de huidigr machtige banksector de cryptowereld tegenwerkt... oon logich... door cryptos zoude grootbanken minstens de helft van klanten kwijtgeraken. Nogmaals cryptos laten juist de mogelijkheid om de dure tussenpersoon (de bank) over te slaan
  • Jan Smit

    3 jaar geleden
    Schommelingen kunnen ook positief zijn. Veel succes met je goud dat misschien 5% doet op een jaar, ondertussen deed bitcoin al meer dan 500% op een half jaar.
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Stabiliteit is een functie van volume. Een cruise ship zal minder op en neer gaan dan een zeilbootje. In de wereld van Financien is de totale value van Bitcoin nog maar een kleine jacht. Dat kun je trouwens ook zien dat de extreme stijgingen/dalingen van in de beginjaren niet meer voorkomen.
  • Jos Vandenbergh

    3 jaar geleden
    ja,je koopt voor 1,5 miljard BTCs,de koers srijgt fenomenaal en verdubbelt hierdoor, en dan verkoop hij de helft ervan wegens de grote vraag en sukses,en Mr heeft zijn volledig bedrag terug en houd gratis de helft bitcouns over.Dit gelijkt nogal op manipulatie ???