Pascale Naessens © Eén

Pascale Naessens in ‘Het Huis’: “Ik hoefde niets te doen maar ik was ambitieus”

Pascale Naessens (47) werd naar eigen zeggen alleen maar gezien als de ‘vrouw van Paul Jambers’ maar in ‘Het Huis’ maakt de schrijfster komaf met dat beeld. “Ik had evengoed kunnen zeggen: “ik heb een goed leven, ik hoef niets te doen” maar ik besefte al snel dat ik ambitieus was.”

lla

“Als Paul me vroeger ambitieus noemde, vond ik dat heel negatief”, vertelt Pascale in het Eén-programma ‘Het Huis’. “Ik kookte voornamelijk voor mezelf maar op een bepaald moment dacht ik: ‘Misschien kan ik hier iets mee doen. En dan begint de ambitie.” Die ambitie kwam nog meer tot uiting toen Pascale ontdekte dat haar kookboek niet in de rekken lang bij supermarkt Delhaize. “Ik heb de winkelketen meteen een e-mail gestuurd om hierover te klagen. En dan besef je maar al te goed dat je ambitie hebt.”

De kookboeken volgden elkaar in sneltempo op en Pascale groeide uit tot een van de best verkopende auteurs in België. “Ik heb nooit getwijfeld aan mijn visie over voedsel, die is niet uit de lucht gegrepen. Ik heb me daarvoor gebaseerd op studies. Paul heeft me daarin niet gecoacht. Hij is mijn lief en als ik een tekst schrijf, zal ik altijd aan hem vragen om het eens na te lezen. Voornamelijk omdat ik nieuwsgierig ben naar wat hij ervan vindt. Maar me coachen en tegelijk het bed delen? Dat is onmogelijk.”

Urne

Tijdens haar verblijf in Het huis kan Pascale haar hobby's niet missen: ze maakt een keramische kom voor Eric. Intussen vertelt ze over hoe ze zelf de urne van haar vader maakte: Ik zou de keramiek niet meer kunnen missen. Ik kom ervan tot rust. Ik heb de urne van mijn vader gedraaid. en dat was het meest magische. De tranen staan letterlijk in de keramiek zelf. Ik kreeg een extra dimensie, je bent heel gefocust, je bent een brok emotie. en dat lukt perfect. Hij wist niet dat ik dat zou doen, maar hij wist wel natuurlijk... dat het goed zou zijn.

Ook Pascales twee goede vriendinnen Katrijn en Ingrid kwamen langs als verrassingsgasten. Ze zijn al vriendinnen sinds hun zesde. Wanneer ze over vroeger praten, haalt Pascale een verhaal op over toen ze model was:

Bruce Willis nodigde ons uit om een glas te komen drinken bij hem. Wij wilden natuurlijk meegaan. De eerste ontgoocheling al: er stond een bus vol modellen! In zijn hotel waren vooral echt modellen die zich op Bruce Willis smeten, tegen hem aan het hunkeren waren.

Pascale Naessens: “Ik heb Paul nooit verteld dat ik zo veel negatieve reacties kreeg op onze relatie”

© VRT

© VRT

thumbnail: null
thumbnail: null

Pascale Naessens sluit dinsdagavond het tweede seizoen van ‘Het huis’ af. Aan gastheer Eric Goens verklapt de voormalig omroepster en schrijfster dat ze altijd minstens 100 exemplaren van haar eigen boeken koopt, “een goede raad van Piet Huysentruyt.”

In het huis vertelt Naessens hoe ze zelf de urne van haar vader maakte toen hij stierf: “Dat was het meest magische. De tranen staan letterlijk in de keramiek zelf.” In de jeugdkamer heeft ze het ook over haar relatie met Paul Jambers. “Ik heb Paul nooit verteld dat ik zo veel negatieve reacties kreeg op onze relatie, omdat ik niet wilde dat dat een rol zou spelen.”

Haar twee jeugdvriendinnen Katrijn en Ingrid komen langs voor het avondeten, en een bijzondere gast komt het ontbijt maken...

‘Het huis’, dinsdag 24 januari om 20.40 uur op Eén

© VRT

© VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer