Grote Coronastudie: “Vaccinatietwijfel vaak gerelateerd aan specifiek vaccin”

Themabeeld ©  David Van Hecke

Bij de helft van de mensen die twijfelen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, is de twijfel gerelateerd aan het specifieke vaccin dat ze zouden krijgen. Dat blijkt uit de dertigste bevraging van de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. De vaccinatiebereidheid blijft met 84 procent wel hoog.

jvh
Bron: BELGA

Ruim 20.000 respondenten namen dinsdag deel aan de tweewekelijkse bevraging van de UAntwerpen in samenwerking met UHasselt, KU Leuven, ULB en FWO. Zo’n 84 procent gaf aan zich waarschijnlijk of zeker te zullen laten vaccineren. De helft van wie wel nog aarzelt, twijfelt aan de veiligheid van het specifieke vaccin dat ze zouden krijgen.

De belangrijkste reden om zich te laten vaccineren is bij 79 procent van de bevraagden om niet ziek te worden. Dit resultaat is wel sterk leeftijdsfhankelijk: ouderen kiezen deze beweegreden veel meer dan jongeren.

Uit de overige resultaten blijkt dat 58 procent van de mensen zijn haar de afgelopen twee maanden gewoon liet groeien, meer vrouwen (73 procent) dan mannen (40 procent) deden dit. Ongeveer 42 procent van de respondenten deed zelf iets aan zijn haar of lieten een huisgenoot dat doen, 2 procent gaf toe beroep te hebben gedaan op een professionele kapper. Voor de komende weken heeft 40 procent al een kappersafspraak of probeert er zo snel mogelijk een te maken. Vooral mensen boven de 35 en vrouwen doen dat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen