De tiener zakte door het ijs, en klauterde snel op het eilandje.
Volledig scherm
De tiener zakte door het ijs, en klauterde snel op het eilandje. © Sibren Dejaegher

Jongen van 15 zakt door ijs in Ledeberg, brandweer redt hem met ladder

LedebergIn het park De Vijvers in Ledeberg is een drama nipt vermeden. Een jongen van 15 zakte er door het ijs van de vijver. Hij kon zelf uit het gat klauteren, maar zat dan wel vast op het eilandje in het midden van de vijver. De brandweer kwam hem redden.

  1. Zigeunerbende intimideert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”
    PREMIUM

    Zigeuner­ben­de intimi­deert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”

    Een Duitse zigeunerbende heeft volgens het parket tientallen slachtoffers opgelicht bij de aankoop van goud en bontjassen. De clan plaatste eerst advertenties in een krant en sprak dan met hun slachtoffers af op hotel. De politie in Turnhout zorgde voor een doorbraak, nadat meerdere slachtoffers werden opgelicht in een hotel op de Grote Markt. Vandaag riskeren de bendeleden gevangenisstraffen tot 40 maanden. “Met het geld onderhielden ze hun dure levensstijl.” Denk onder andere aan luxueuze wagens, ter waarde van 180.000 euro.
    Gent
  2. Mislukte drugdeal of vete tussen Gentse jongerenbendes? “Met een wapen en mes onder de stadshal lopen én steken is echt niet normaal”
    PREMIUM

    Mislukte drugdeal of vete tussen Gentse jongeren­ben­des? “Met een wapen en mes onder de stadshal lopen én steken is echt niet normaal”

    Twee tieners die in het centrum van Gent op klaarlichte dag een groepje jongeren bedreigen met een pistool en slagersmes én één van hen in de borstkas steken. Waanzinnige taferelen die uit een film lijken te komen, maar begin januari niets minder dan een trieste werkelijkheid waren. Eén van hen, een minderjarige, werd intussen geplaatst in een instelling. De andere, amper 18 jaar oud, riskeert een celstraf van twee jaar.
    Gent