Cannabisaandelen schoten de voorbije dagen de hoogte in nadat ze veel aandacht kregen op het internetforum Reddit.
Volledig scherm
Cannabisaandelen schoten de voorbije dagen de hoogte in nadat ze veel aandacht kregen op het internetforum Reddit. © Reuters/Getty

Leger Reddit-beleggers doet waarde van cannabisaandelen ontploffen

Het leger kleine beleggers dat samenspant via Reddit heeft na de gekte rond Gamestop een nieuw doelwit: cannabisaandelen. Zo steeg de waarde van het bedrijf Tilray op enkele dagen met meer dan 150 procent. De vraag is hoelang die wietroes zal duren, want intussen lijkt de daling alweer ingezet.

3 reacties

  • Laurent vanderelst

    3 jaar geleden
    Legaliseer alles of alles op doktersadvies voorschrift. Alcohol ook. De zwaarste gelegaliseerde drugs!
  • david Claes

    3 jaar geleden
    Deze aandelen maken een sprong omdat de regelgeving rond het gebruik van cannabis waarschijnlijk gaat versoepeld worden nu Biden de nieuwe president is. Heeft niets te maken met de Reddit groep. De banken en grote hedge funds die jonge bedrijven de grond in boren willen de Reddit groep verbieden. Op die manier kunnen ze hun eigen criminele spel verder spelen. Nu hebben ze een probleem omdat ze schrik hebben dat een aandeel dat zij shorten plots gepumed gaat worden.
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    De helft van de Californische gevangenissen zit vol veroordeelde druggebruikers, veroordeeld door harris en nu gaat ze legaliseren. Als Trump dit had voorgesteld destijds hadden we er weer 3 weken over kunnen lezen.
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-chaos: “Middelvinger naar rijken op Wall Street”
    PREMIUM

    Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-cha­os: “Middelvin­ger naar rijken op Wall Street”

    Chaos op de beurs. De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. Enkele (jonge) Vlamingen sprongen mee op de kar: Vincent (27) uit Grimbergen en Marie (25) uit Mechelen zagen in december al wat er aan het gebeuren was op het Reddit-forum ‘Wall Street Bets’ en plukten daar deze week de vruchten van met winsten tot wel 625 procent. En bij GameStop lijkt het niet te stoppen, want de beleggers van Wall Street Bets richten hun vizier intussen op andere ‘waardeloze’ aandelen: “En deze keer zit ik de rit helemaal tot het einde uit”.