© Joris Herregods

Eerste vaccins van AstraZeneca toegediend op Spoor Oost

In het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Borgerhout zijn vrijdagmiddag de eerste eerstelijnszorgverleners ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. Het gaat om de eerste gevaccineerden met dat vaccin in Vlaanderen. Onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon kwam een kijkje nemen.

blg

De eer van de officiële eerste AstraZeneca-vaccinaties in Vlaanderen ging naar een huisarts, een apotheker, een thuisverpleegkundige en wachtpostpersoneelslid van de vier eerstelijnszones van Antwerpen.

In totaal krijgen in Antwerpen 200 eerstelijnsmedewerkers uit de zorg vrijdag een vaccin. Ziekenhuisnetwerk ZNA zal aan de hand van dit proefproject de procedure van de vaccinatie evalueren.

Het AstraZeneca-vaccin is het derde vaccin dat door ons land wordt ingezet en het eerste dat door de pas opgerichte vaccinatiecentra zal worden gebruikt. Zij zijn klaargemaakt om op grote schaal mensen te kunnen vaccineren, al zal die capaciteit de eerstvolgende weken door een gebrek aan vaccinleveringen nog niet ten volle kunnen worden benut.

LEES OOK: Vaccinatiecentra krijgen in eerste week amper 100 dosissen

LEES OOK: Hebben we met AstraZeneca ‘minderwaardig’ coronavaccin gekocht?

 ©  jhs

 ©  jhs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus