De sociale dienst van het Izegemse OCMW, waar de sjoemelende maatschappelijk assistent aan de slag was.
Volledig scherm
De sociale dienst van het Izegemse OCMW, waar de sjoemelende maatschappelijk assistent aan de slag was. © LSI

31.000 euro in eigen zakken gestoken, maar geen straf: sjoemelende ex-werknemer van OCMW Izegem moet niet voor rechter komen

Izegem/WielsbekeEen 31-jarige voormalig maatschappelijk assistent van het Izegemse OCMW, die jarenlang geld in eigen zakken stak en daarvoor op staande voet werd ontslagen, krijgt geen straf. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk achter gesloten deuren, waardoor het ook niet tot een openbaar proces zal komen. Aan het OCMW moet hij wel het volledige bedrag - 31.000 euro - terugbetalen. “Het gaat nochtans om manifeste fraude als beëdigd ambtenaar”, zegt de Izegemse burgemeester Bert Maertens.

  1. Mogelijke komst van indoor breekwerf en betoncentrale langs Pittemsestraat baart zorgen: “Zorgen over toename zwaar verkeer, luchtkwaliteit en lawaai”
    PREMIUM

    Mogelijke komst van indoor breekwerf en betoncen­tra­le langs Pittemse­straat baart zorgen: “Zorgen over toename zwaar verkeer, luchtkwali­teit en lawaai”

    Aannemingen Maeyaert wil een betoncentrale en mechanische verwerking van steen en betonpuin vestigen op de site ‘Grimex’ langs de Pittemsestraat (N37) in Ardooie. Partij STROOM oordeelt dat de veiligheid van de buurt hierdoor op het spel staat. Het gemeentebestuur nam alvast het initiatief om de buurt te informeren via een infovergadering en wacht nu het openbaar onderzoek en een advies van het Agentschap Wegen en Verkeer af vooraleer zelf een advies uit te brengen aan de provincie die de vergunningverlenende overheid is.
    Ardooie
  2. Brandwonden op zijn rug, steken met een scherp voorwerp en een regen van slagen... De urenlange martelgang die een Bruggeling (29) in Izegem moest doorstaan
    PREMIUM

    Brandwon­den op zijn rug, steken met een scherp voorwerp en een regen van slagen... De urenlange martelgang die een Bruggeling (29) in Izegem moest doorstaan

    “Dit gebeurt er met mensen die weglopen, vriend”, klonk het in een van de filmpjes op hun gsm’s. Urenlang moest een 29-jarige Bruggeling het geweld van vier jongemannen en een vrouw uit Brugge, Jabbeke en Izegem ondergaan, enkel en alleen voor een openstaande drugsschuld. Vier beklaagden kregen daar celstraffen tot 7 jaar voor. Vandaag verschijnt de zaak voor het Gentse hof van beroep. “Mijn cliënt trekt het boetekleed aan, maar doe de deur alstublieft niet dicht voor hem”, klonk het destijds bij een van de advocaten.
    Izegem