Direct naar artikelinhoud
Video

▶ Jeff Hoeyberghs naar rechtbank wegens seksisme: ‘Gent is beerput geworden van gestoord extremisme’

Jeff Hoeyberghs.Beeld VTM Nieuws

Dat hem een veroordeling boven het hoofd hangt voor seksisme en aanzetten tot haat en racisme, lijkt plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs niet te deren. In de rechtbank deed hij vandaag een schepje bovenop zijn eerdere uitspraken tijdens een lezing voor studentenvereniging KVHV.

Video. Hoeyberghs: ‘Gent heeft een dokter nodig’

Video wordt geladen...

Hoeyberghs moet zich voor de correctionele rechtbank van Gent verantwoorden voor seksisme en discriminatie. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. Aanleiding zijn uitspraken van Hoeyberghs tijdens een lezing bij de Gentse studentenvereniging KVHV in 2019. Die lezing stond bol van de seksistische uitspraken.

“Vrouwen willen de privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen”, zei Hoeyberghs onder meer. De UGent distantieerde zich meteen van de uitspraken, en schorste de KVHV.

De rechtszaak lijkt Hoeyberghs echter niet meteen veel zorgen te baren. Hij doet zelfs nog een schepje bovenop zijn eerdere uitspraken. “Als ik zeg dat één wijf in huis meer zetels kapot bijt dan vijf honden, dan beginnen zelfs de achterlijkste mongolen te dansen en een carnavalsliedje te maken”, zegt hij voor de camera’s van VTM Nieuws. “Neen, niet die geestesgestoorden in Gent. Ik denk dat Gent een dokter nodig heeft. Dit is een beerput geworden van gestoord extremisme. En, we gaan er met z’n allen iets aan doen want die verzieken het leven.”

Hoeyberghs houdt zijn onschuld staande. Hij blijft erbij dat hij niets verkeerd heeft gezegd. “Natuurlijk ben ik onschuldig”, klinkt het. “Welke uitspraken waren erover?”

Jeff Hoeyberghs vandaag in Gent - raadkamerBeeld Sibren Dejaegher