De ouders van slachtoffer Mawda woonden de uitspraak bij.
Volledig scherm
De ouders van slachtoffer Mawda woonden de uitspraak bij. © EPA/Belga

Bestuurder van busje waarin Mawda (2) omkwam krijgt vier jaar cel, agent mee schuldig: “Hij is onvoorzichtig geweest”

BinnenlandDe agent die het het dodelijke schot afvuurde waardoor de Iraaks-Koerdische peuter Mawda in de nacht van 16 op 17 mei 2018 overleed, is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. Dat heeft de rechtbank van Bergen beslist. De bestuurder van het busje waarin Mawda overleed, heeft vier jaar effectieve gevangenisstraf gekregen. De begeleider gaat vrijuit. De ouders van het Iraaks-Koerdische meisje mogen intussen definitief in ons land blijven.

251 reacties

  • Artur Ferreira

    2 jaar geleden
    Wat een circus is de rechtbank van vandaag, de agent treft geen schuld..de schuldigen zijn de ouders in de eerste plaats en de bestuurder van de van in de tweede plaats, een onschuldig kind is hierbij gestorven door het toedoen van de ouders en bestuurder en die nog vrijuit gaat. Rust in vrede meisje je bent een engel.
  • Alain Fastenaekels

    2 jaar geleden
    Waar zit de politievakbond nu?
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Dit is een goede reden om politie mensen op straat te laten komen en te staken. Die ouders moeten gestraft worden, die inspecteur heeft zijn werk gedaan . Misschien een fout gemaakt, ok, maar wie maakt geen fouten ? Alleen de politiek? De rechters ? De collega's van die inspecteur hebben een heel goede reden om het werk neer te leggen.
  • nancy dejonge

    3 jaar geleden
    eigenlijk moet de rechter vervolgd worden. Die "stimuleert" de criminelen om geen gevolg te geven aan de politiebevelen !
  • NAFO

    3 jaar geleden
    En de schuld van de ouders? Die hebben hun kind in deze situatie meegesleurd.