Michael van der Veen, een van de vier advocaten die optreedt voor Trump, begon om 18 uur onze tijd als eerste aan zijn pleidooi.
Volledig scherm
Michael van der Veen, een van de vier advocaten die optreedt voor Trump, begon om 18 uur onze tijd als eerste aan zijn pleidooi. © AP

Advocaten Trump na drie uur klaar met verdediging, proces is “onterechte politieke wraak”, Democraten verspreiden “absurde en monsterlijke leugens”

In de Amerikaanse Senaat is de vierde dag van het impeachmentproces tegen Donald Trump aan de gang. De advocaten van de voormalige president hebben ongeveer drie uur lang de tijd genomen om de voormalige president te verdedigen. De belangrijkste punten waren dat er geen sprake was van ophitsing, dat hij vrijheid van meningsuiting heeft en dat het proces ongrondwettelijk is, omdat Trump geen president meer is. Mogelijk volgt morgen al een stemming. Huidig president Joe Biden is alvast benieuwd naar het standpunt van de Republikeinen. 

20 reacties

  • mundone Francisca

    3 jaar geleden
    Beste Chris. Met nog meer partijen zoals hier in Belgie hebt gij gewoon meer geld nodig van de belastingbetaler want er zijn dan heel veeeeeeeel zakkenvullers. En nog iets dat onder bewind van Trump de hele US veeeeel beter van geworden is. Dat kunnen wij niet zeggen van onze regeringen.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Democraten winnen sowieso altijd. Als Trump geen impeachment krijgt is dit voor de Democraten een vrijgeleide om in de toekomst alle beslissingen bij gewone meerderheid te nemen zonder inspraak van de republikeinen
  • Lieven Vermandere

    3 jaar geleden
    Dat Amerika zich maar opmaakt voor een lichting nieuwe Trumps.
  • Karel Dierckx

    3 jaar geleden
    Biden heeft de militaire steun aan Saudi-Arabië al beëindigd omdat die het conflict - en daarmee de grootste huidige humanitaire crisis ter wereld - in Jemen bestendigde, Mike Verstraeten. Trump verkocht liever wapentuig. En de Democraten hebben geen schrik van een nieuwe poging van Trump om weer president te worden: zowel zij als de GOP weten maar al te goed dat Trump nooit nog verkozen geraakt.
  • Mike Verstaeten

    3 jaar geleden
    Dit lijkt poppenkast, empeachment uit schrik dat Trump opnieuw President wordt... Biden doe het dan beter hé... en start geen oorlog met Rusland en andere .wat je bent goed op weg! PS Trump heeft geen enkele oorlog gestart...