Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Staatssecretaris De Bleeker sluit koolstoftaks niet uit: “Kan me heel goed voorstellen dat we fiscaliteit vergroenen en taks op tafel komt”

De invoering van een koolstoftaks zal besproken worden in de schoot van de regering. Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) gezegd in het VRT-programma Terzake.

337 reacties

  • Andre Wouters

    3 jaar geleden
    Dat is zoals de suikertaks die ze aanrekenen voor suikervrije dranken, zo worden wij bedrogen door onze eigen regering,.
  • Marc Verdonck

    3 jaar geleden
    Nu hebben we een werkelijk nettoloon van 38% al de rest zijn belastingen en taksen (BTW) en eco belasting uiteraard niet te vergeten de elektriciteitsfactuur als tweede belastingbrief. Tegen eind volgend jaar zullen we nog 32% overhouden met allerlei nieuwe belastingen. Het tekort zal dan nog groter worden doordat er nog meer politici en ambtenaren voor de 17 regio’s bijkomen.
  • Guido Verbist

    3 jaar geleden
    Wat het ook zal zijn is niet te schatten maar trukken om geld uit je zakken te halen zijn niet te vermijden.Geld met miljarden uitgedeeld maar die put moet gevuid worden door niemand minder dan de brave burger.Een spel dat al eeuwen aan de gang is.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    De Bleeker sluit koolstof taks niet uit, De liberalen vinden maar taks uit om te betalen en het probleem is opgelost.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    De overheid wil geen oplossingen voor niks of niemand. Kijk maar naar de zonnepanelen. Daar doet zelfs het grondwettelijk hof mee mee om dat af te schieten. Belastingen en liefst nieuwe en liefst deze waar je je iets kan bij voorstellen. Auto's te veel uitlaat die de gezondheid schaadt, fabrieken die te veel co2 uitstoot. Nucleaire energie die te veel afval heeft. Bingo Bingo bingo allemaal belasten. Bij de lonen zitten we belastingen 50% rsz en ander 15% Btw 21. Inkomen 100 beschikwaar 14€.