Volledig scherm
PREMIUM

Gent-voorzitter Ivan De Witte staat achter BeNeLeague en slaat mea culpa: “Omwille van mijn passie voor de club heb ik één, twee vergissingen begaan”

AA GentHij heeft zich een paar maanden in stilzwijgen gehuld. Maar met de dooi komt ook Ivan De Witte (73) weer piepen. “Het is tijd om nog eens strategisch te spreken.” Gaande van een mea culpa, de VAR, de BeNeLeague tot de toekomst van AA Gent: The President’s Speech.

19 reacties

  • Stefaan Cammans

    3 jaar geleden
    Een Beneliga met de beste 3 Belgische en 3 beste Nederlandse clubs is de oplossing. Anderlecht, Club Brugge en Antwerp tegen Ajax, PSV en Feyenoord. En daaronder een Beneliga 2 met Gent, Genk, Standard, AZ, Utrecht en Vitesse. En dan een Beneluxliga 1 met Charleroi, Waregem, Beerschot, Twente, Groningen, Heerenveen, Esch, Dudelange. En dan een Beneluxliga 2 met Oostende, Leuven, Mechelen, Heracles, Sparta, Sittard + 2 Luxemburgse clubs en zo verder. 3 seizoenen van 12 wedstrijden per jaar.
  • Marc Pauwels

    3 jaar geleden
    Bene-liga zal zorgen dat er geen belgische clubs nog europees spelen. Nederland zal voorgaan.
  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    @Pieter De Ruyter en de Luxemburgers niet vergeten, BeNeLux nooit van gehoord zeker
  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    De bene-liga is te weinig, neem de Schotten er ook bij.
  • Marcel De Maesschalck

    3 jaar geleden
    Kwek is nog altijd een kleine ploeg. Het is niet omdat je één keer met heel veel geluk "kampioen" speelt dat je het recht hebt om jezelf een grote club te noemen. Eerst en vooral de halvering van de punten, = pure diefstal, en dan een doelpunt in de 95ste minuut (terwijl er amper 2 minuten extra tijd waren - maar ja toen hoorde je Billie Turf niet) op Club Brugge. en dan de pretentie hebben om zich een grote club te noemen.