Gotye, Salvator Adamo en Jacques Brel
Volledig scherm
PREMIUM
Gotye, Salvator Adamo en Jacques Brel © Photo News

Week van de Belgische muziek: dit zijn onze 10 best verkopende artiesten aller tijden (en van sommigen heb je wellicht nog nooit gehoord)

MuziekDe ‘Week van de Belgische muziek’ is het ideale moment voor het ultieme rapport. Want wie zijn eigenlijk de best verkopende Belgische artiesten, die de wereld een beetje mooier laten klinken en ook buiten onze grenzen applaus krijgen? Deze top 10 is wellicht een lijstje voor de eeuwigheid, aangezien er door de dalende verkoop van fysieke geluidsdragers geen grote wijzigingen meer moeten worden verwacht. En niet schrikken, maar er staan misschien wel een paar namen bij waar je nog nooit van gehoord hebt maar die toch voor duizelingwekkende cijfers zorgen.

3 reacties

  • Nicolas Van Brussel

    3 jaar geleden
    @dirk claeys om tot die topverkopers te horen moet je wel zingen in een taal die wereldwijd verkoopbaar is, dus Engels of Frans. Zelfs Axelle Red werd vooral bekend omdat ze in het Frans zong. Als je enkel kijkt naar de beste verkopers in België zal je zeker ook 'Nederlands' zingende artiesten vinden, maar wereldwijd is zingen in het Nederlands meestal geen succes.
  • ivan chtuka

    3 jaar geleden
    Adamo zijn carriere duurt al 60 jaar !
  • dirk claeys

    3 jaar geleden
    Waarom vinden we hier geen Vlaamse muziek, teveel gecoverd of te weinig!