Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigd Koninkrijk

Chef Muizenjacht viert tienjarig jubileum in Downing Street 10

Kat Larry voor de ambtswoning op Downing Street 10.Beeld AFP

Hij heeft drie Britse premiers gediend en zou de ambtswoning op Downing Street 10 al tien jaar vrij moeten houden van muizen en ander ongedierte. Kat Larry viert zijn tienjarig jubileum als Chief Mouser, officiële muizenjager. Hij zette als vierjarige asielkat voor het eerst voet over de drempel op 15 februari 2011.

Larry werd uitgekozen om zijn jachtinstinct, maar maakte de verwachtingen niet helemaal waar. Volgens zijn eerste baas, premier David Cameron, verschalkte Larry in zijn eerste maanden drie muizen, maar verslapte daarna zijn aandacht. Omdat hij wel de harten van het publiek en de pers veroverde, werd hij niet vervangen. Wel kreeg hij in 2012 korte tijd hulp van poes Freya, die veel fanatieker was.

Op zijn officiële internetpagina staat te lezen dat Larry ‘gasten begroet, veiligheidssystemen inspecteert en het antieke meubilair test op geschiktheid voor dutjes’.  Ook denkt hij na over ‘een oplossing voor de muizen in huis’. Verder dan een ‘tactische planning’ gaat dit nog niet..

Na Cameron heeft de kat Theresa May zien komen en gaan. Nu leeft hij met Boris Johnson.

Chef Muizenjacht viert tienjarig jubileum in Downing Street 10
Beeld AFP