De regering van de Amerikaanse president Joe Biden wil WikiLeaks-oprichter Julian Assange berechten en is daarom bij een Britse rechtbank in beroep gegaan tegen het besluit om hem niet uit te leveren.
Volledig scherm
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden wil WikiLeaks-oprichter Julian Assange berechten en is daarom bij een Britse rechtbank in beroep gegaan tegen het besluit om hem niet uit te leveren. © AFP

Ook Biden wil uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange

De Verenigde Staten hebben beroep aangetekend tegen de weigering van een Britse rechter om klokkenluider Julian Assange uit te leveren. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie vrijdag gezegd. Ook onder kersvers president Joe Biden blijft de Amerikaanse regering dus van zins om de 49-jarige WikiLeaks-oprichter te berechten.

5 reacties

  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Assange en wikiLeaks werden jarenlang door de Democrats op handen gedragen. Tot Assange die 33.000 verdachte e-mails van Hillary Clinton publiceerde. Inclusief het dossier dat bewees dat Clinton, als buitenlandminister, wegens nalatigheid verantwoordelijk was voor de dood van Christopher Stevens, Amerikaans ambassadeur in Libië. Nu ze de macht hebben, nemen de Democrats wraak op Assange. Wraak: het wordt het handelsmerk van Biden.
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Stilletjes aan wordt duidelijk dat de wereld er erger aan toe is met die Bidden en C°.
  • Steve Wildemeersch

    3 jaar geleden
    Ik vind het altijd raar dat bepaalde mensen gigantische fouten maken of misdaden plegen, en iemand dit bekendmaakt, deze laatste aldus gestraft wordt omdat hij die zogenaamde doofpot openbreekt... Is omgekeerde wereld...
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat Biden propere handen heeft. Hoe is hij zo hoog geklommen? Wij mensen zien zo weinig
  • Luc Wilrycx

    3 jaar geleden
    Voor diegenen die geloofden dat de verkiezing van Biden een politieke ommekeer zou betekenen: het laagje vernis is er gekomen maar verder blijft het "only America" en "America first"
  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in
    PREMIUM
    14

    Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

    “Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot de kans is dat de olympische triatlon het zwemonderdeel zal moeten schrappen. “Wanneer we hetzelfde weer krijgen als vorige zomer, wordt het verraderlijk.”