De man probeerde de politie af te schudden maar reed zich klem aan de voetgangerstunnel onder de R6 in Sint-Katelijne-Waver  ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man rijdt met gestolen nummerplaat en … haalt politie in

Sint-Katelijne-Waver, Puurs-Sint-Amands -

De politie heeft een man en een vrouw opgepakt die rondreden met een gestolen nummerplaat. Een politieploeg kreeg de wagen in de gaten toen die de politiewagen inhaalde. Na een korte achtervolging reed de vluchtende auto zich klem. De vrouw kon ter plaatse worden gearresteerd, de man vluchtte weg, maar gaf zich later aan bij de politie.

Theo Derkinderen

Een interventieploeg van de lokale politie Bodukap merkte vrijdagochtend op de R6 in Sint-Katelijne-Waver een auto op die vooraan geen nummerplaat had. De wagen haalde de politiewagen in en toen de inspecteurs besloten om het voertuig te volgen, duwde de bestuurder van de wagen het gaspedaal in.

“Hij probeerde onze interventieploeg af te schudden en beging verschillende verkeersovertredingen. Het kwam tot een korte achtervolging, maar aan de voetgangerstunnel van de R6 in Sint-Katelijne-Waver, reed automobilist zich klem”, zegt Lies Verreet van de lokale politie Bodukap.

De 29-jarige bestuurder sloeg onmiddellijk op de vlucht. De passagier van de wagen, een 25-jarige vrouw, werd ter plaatse gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat voor een grondig verhoor. Ondertussen was er in en rond de R6 een grondig zoekactie gestart naar de bestuurder van de wagen, maar hij kon nergens meer worden aangetroffen.

“Heel snel werd ook duidelijk waarom de betrokkene ervandoor was gegaan. Niet alleen reed hij vooraan zonder nummerplaat, de officiële nummerplaat achteraan het voertuig bleek de avond voordien gestolen te zijn in Puurs (Puurs-Sint-Amands).”

Zichzelf aangegeven

Enkele uren na de achtervolging meldde de bestuurder zich dan uit eigen beweging bij de lokale politie Mechelen-Willebroek. Ook hij werd gearresteerd en de wagen in kwestie werd door de politie in beslag genomen.

De 29-jarige man bleek niet aan zijn proefstuk toe te zijn. “Hij stond nog geseind voor enkele feiten die in de regio Klein-Brabant werden gepleegd. Over die feiten zal hij nu worden verhoord. De man wordt alleszins voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid.”

De speurders gaan nu trachten uit te zoeken waarom de nummerplaten werden gestolen en of de man plannen had om er misdrijven mee te plegen en of er in de loop van de nacht heeft mee gepleegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER