Net als Lady & de Vagebond: 4 romantische pastagerechten om van te smullen
Liefde gaat door de maag, en wie laat zich niet graag verleiden door een heerlijk bord pasta? Foodstylist Sonja Peeters is alvast fan. Ze serveert vier romantische pastagerechten, zodat jij, net als Lady & de Vagebond, je eigen Bella Notte kunt beleven.
SPAGHETTI MET AUBERGINE-GEHAKTBALLETJES
Voor 4 personen • 40 min.
• 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, geperst • 2 el tomatenpuree • 2 el balsamicoazijn • 250 ml runderbouillon • 800 g tomatenblokjes, blik • 2 el verse tijmblaadjes • 400 g spaghetti • handvol basilicumblaadjes • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
Voor de balletjes
• 1 aubergine, in kleine blokjes • 3 el geraspte Parmezaanse kaas • 1 el mosterd • 500 g gemengd gehakt • 1 ei • 60 g paneermeel • bosje basilicum, grof gehakt • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Maak eerst de balletjes en roerbak daarvoor de aubergineblokjes goudbruin in olijfolie. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng er vervolgens de Parmezaanse kaas, de mosterd, het gehakt, ei, paneermeel en het basilicum onder. Kruid met peper en zout en kneed goed onder elkaar. Vorm met vochtige handen balletjes van het aubergine-gehaktmengsel. Bak de balletjes rondom goudbruin in olijfolie.
2> Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en balsamico toe en laat 1 minuut verder koken. Giet er de bouillon bij en voeg ook de tomatenblokjes, tijm, peper en zout toe. Breng op een zacht vuur aan de kook, leg er de balletjes in en laat 20 minuten sudderen.
3> Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en verdeel de pasta over de borden. Schep er de balletjes met de tomatensaus op en werk af met extra olijfolie, basilicum en parmezaan.
TIP: Meng voor wat extra pit een fijngehakte chilipeper of een snuifje chilipoeder onder het gehaktmengsel.
LINGUINE MET ZEEDUIVEL IN CURRYSAUS
Voor 4 personen • 30 min.
• 400 g zeeduivel • bloem • arachideolie • 1 ui, gesnipperd • 1 teentje knoflook, geperst • 2 cm gember, geraspt • 1 stengel citroengras, fijngesneden • 2 el gele currypasta • 400 ml kokosmelk • 100 ml visbouillon • 250 g suikererwten, in de lengte gehalveerd • sap van 1 limoen • 1 tl vissaus • 1 chilipeper, in ringen • 400 g linguine • bosje koriander • 30 g pinda’s, grof gehakt • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Snij de vis in hapklare blokjes. Droog de vis goed af, kruid met peper en zout en rol ze door wat bloem. Bak de blokjes in hete olie rondom bruin.
2> Bak de ui met de look en de gember glazig in olie. Voeg het citroengras en de currypasta toe en roerbak 2 minuten. Blus met de kokosmelk en de bouillon en breng aan de kook. Leg er de suikererwten in. Proef en breng op smaak met het limoensap, vissaus, peper en zout.
3> Voeg na tien minuten de vis en de chilipeper toe en laat nog even doorkoken. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.
4> Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep er de zeeduivel met de currysaus op en werk af met koriander en de pinda’s.
TIP: Ook lekker met zalm.
LINTPASTA MET PULLED CHICKENSAUS
Voor 4 personen • 25 min.
• 500 ml kippenbouillon • 500 g kipfilets • 400 g lintpasta • 200 g mascarpone • 200 ml lichte room • 150 g groene pesto • 4 lente-uitjes, in ringen • 150 g zongedroogde tomaten, dun gesneden • 30 g geraspte Parmezaanse kaas • 50 g rucola • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Breng de bouillon aan de kook en pocheer er de kipfilets 15 minuten in tot het vlees zacht en gaar is. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
2> Verwarm de mascarpone met de room en de pesto. Giet er zoveel kookvocht bij tot je een smeuïge saus hebt. Roer er de lente-ui en zongedroogde tomaten onder en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid met peper en zout.
3> Haal de kip uit de bouillon en trek in stukjes. Voeg toe aan de saus en meng alles goed onder elkaar.
4> Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus met de pulled chicken op. Werk af met de kaas en rucola.
TIP: In plaats van zongedroogde tomaatjes kan je ook verse kerstomaatjes nemen die je even in de oven laat poffen met wat olijfolie, peper en zout.
ORECHIETTE MET CHAMPIGNON-SPINAZIESAUS (VEGGIE)
Voor 4 personen • 30 min.
• 80 g pijnboompitten • 400 g orechiette • 500 g champignonmix • 2 sjalotjes, in ringen • 2 teentjes knoflook, geperst • 2 el gedroogde tijm • 300 g spinazie • 250 ml sojaroom • 30 g pecorino, geraspt • handvol verse oregano • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
2> Snij de grootste champignons in partjes. Bak de sjalotjes met de look in olie glazig. Voeg de champignons toe en kruid met de tijm, peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Giet er de sojaroom bij en laat even doorwarmen.
3> Giet de orechiette af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pasta, samen met de pecorino en een scheutje van het kookvocht, onder de champignon-spinaziesaus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de pijnboompitten en werk af met de oregano.
TIP: Voor een extra diepe smaak, kun je de champignons tijdens het bakken flamberen met een scheutje whisky.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Foodstylist Sonja Peeters maakt 3 verrassende alcoholvrije drankjes mét een hapje waar je Tournée Minérale probleemloos mee doorkomt
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Scoren met spruitjes? Foodie Sonja Peeters gaat origineel aan de slag met de wintergroente
Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da’s goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Independer
De waarde van je inboedel fout ingeschat? Dan riskeer je een financiële aderlating bij brand of diefstal
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?