Donald Trump net voor zijn gecontesteerde speech van 6 januari, en Republikeins senaatsleider Mitch McConnell.
Volledig scherm
Donald Trump net voor zijn gecontesteerde speech van 6 januari, en Republikeins senaatsleider Mitch McConnell. © Photonews/AP

Republikeins Senaatsleider spreekt Trump vrij, maar haalt dan uit: "Machtigste man op aarde vertelde leugens”

De Republikeinse Senaatsleider Mitch McConnell, die zaterdag nog tegen een veroordeling van Donald Trump stemde, haalde achteraf hard uit naar Trump. Hij noemde de oud-president ‘praktisch en moreel verantwoordelijk’ voor de dodelijke bestorming van het Capitool op 6 januari. De relschoppers ‘dachten dat ze dat deden ter wille en op bevel van hun president’, klonk het.

39 reacties

  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Dus omdat sommige Democraten riepen te zullen ‘vechten’ voor specifieke burgerrechten en om bepaalde wetten erdoor te krijgen, moet Trump een vrijgeleide krijgen voor zijn mislukte staatsgreep? Pence, Pelosi en velen anderen (Romney) hadden dit met 100% zekerheid niet overleefd indien de massa hun bereikt had. Toeval zeker dat dergelijke rally gepland werd op de moment dat zowel huis als senaat in het capitool waren? De bewijslast is ontegensprekelijk. Trump is schuldig.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Het juridische team van Donald Trump (o.l.v. Michael van der Veen) veegde de Senaatsvloer schoon met de Democraten die hem wilden afzetten nadat ze hen op de vierde dag van het proces van Trump hadden gedwongen om een hele reeks video's te bekijken van hun gewelddadige retoriek waarin hun aanhangers werden opgeroepen om "te vechten en het aanmoedigen van de Antifa en BLM relschoppers" in de zomer van 2020. Na het verlies Nancy Pelosi kon niet meer normaal praten, ze was aan het stotteren.
  • Björn Van den Brulle

    3 jaar geleden
    Het ergste van al is dat er bewijs is dat Pelosi op voorhand wist dat er iets stond te gebeuren op 6 januari. Ze deed er echter niets aan, geen verhoogde beveiliging, niets. Om trump erin te luizen. Waarom denk je dat ze geen getuige wou zijn op zijn impeachment trail?
  • Frank Vekemans

    3 jaar geleden
    Wat Trump gedaan heeft kan niet door de beugel, maar Nancy Pelosi heeft met haar klacht alle Republikeinen proberen te treffen, zowel senatoren, Congresleden als kiezers, zij heeft zo een afkeer van alles wat republikeins klinkt, dat dit bijna alles overtreft en zeker haar realiteitszin, als je haar bezig hoort zo ze zelfs een cordon rond de republikeinse partij proberen te leggen en deze partij proberen te verbieden, dit klinkt dan ook niet zo democratisch
  • Gaston Foubert

    3 jaar geleden
    Trump zal de volgende verkiezingen winnen met de hulp van Rusland en China ?!? Trump heeft niets anders gedaan dan tegen de Chinezen hun schenen gestampt, hoe gaan die hem helpen bij de verkiezingen? Biden daarentegen is er al zoete broodjes mee aan het bakken.