Nawal Farih, CD&V
Volledig scherm
Nawal Farih, CD&V © NF

CD&V wil recht op vijf opleidingsdagen per jaar

Werknemers moeten gebruik kunnen maken van een individueel, meeneembaar en afdwingbaar recht van vijf dagen opleiding per jaar. CD&V-kamerlid Nawal Farih dient daarvoor een wetsvoorstel in. "Onze samenleving verandert continu", zegt Farih. "Levenslang leren wordt alsmaar belangrijk, ook op de werkvloer, en daarom is het belangrijk dat alle werknemers ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen."

8 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Men komt van school met wat basiscompetenties en vaardigheden. Daarna leert men doorgaans zijn job tijdens het werken zelf. Dat geldt zelfs voor ingenieurs. En dat stopt nooit. Want bedrijven evolueren ook. Toch deze die willen overleven. Maar politici in hun ivoren toren kennen het echte leven. Niet de sociale problemen in de samenleving en ook het bedrijfsleven niet.
  • Jan huyghe

    3 jaar geleden
    Jan Huyghe. Heel mooi en belangrijk initiatief.
  • Jan huyghe

    3 jaar geleden
    Heel mooi en belangrijk initiatief.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Men moet dus een gans leven studeren om te werken? Ik ben content dat ik 70 jaar ben dat ik zo'n leven niet moet meemaken.
  • Albert Hendrix

    3 jaar geleden
    Dat ze die opleidingen maar dan zelf al is begonnen te nemen,want als ge zo zou werken in de prive zoals die kloefkappers ons land leiden lag je van de eerste dag buiten.