Nathaniel Nabena
Volledig scherm
Nathaniel Nabena © GoFundMe

Jongetje (8) met leukemie krijgt geen behandeling in Brits ziekenhuis tenzij ouders meteen 942.000 euro ophoesten

De achtjarige Nathaniel Nabena verblijft momenteel met zijn ouders in het Verenigd Koninkrijk. Nadat bij het jongetje een oogtumor werd verwijderd in zijn thuisland Nigeria, reisde hij in november naar het VK om er een kunstoog te krijgen, maar na aankomst bleek dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. Tenzij zijn ouders ineens 825.000 Britse pond (een goeie 942.000 euro) op tafel kunnen leggen, weigert het Britse ziekenhuis echter het kind te behandelen en wordt hij doorverwezen naar de palliatieve afdeling.

46 reacties

  • Ramesh Naidu

    3 jaar geleden
    Sociale tarief, verhoogde tegemoetkoming en medische kosten bijdrage door de lokale overheid, zoals in België.
  • wim snauwaert

    3 jaar geleden
    Koningshuizen, superrijken, voetbalsterren voor wie dit bedrag een peulschil is kunnen nu misschien eens tonen dat ze ook een mens zijn met het hart op de juiste plaats..
  • Dirk D'hont

    3 jaar geleden
    Is het niet dat wat we allemaal wilden ? Een mooier voorbeeld van vrij en liberaal denken in een vrije markt economie. Zal niet mogen gezegd worden denk ik op deze site.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Dit heeft niets met de dokters te maken. Het is de raad van beheer van het ziekenhuis die dit beslissen.
  • Marc Deckers

    3 jaar geleden
    Ongelooflijk dat dit nog constant gebeurd.Dit noemt men dus vooruitgang of is dit alleen een materialistische of technische vooruitgang maar op menselijk en gezondheid zeer zeker niet.