VRT
Volledig scherm
© VRT

De Wever pleit voor breed centrumrechts blok: “Meerderheid van Vlamingen zou zich daarin thuis voelen”

Bart De Wever (N-VA) pleit in een interview met De Zondag voor een breed centrumrechts blok met ook christendemocraten en liberalen. "Er zijn te veel partijen. Dat is niet gezond. Ik noem dat de balkanisering van Vlaanderen. Als we niet opletten, wordt ook Vlaanderen onbestuurbaar", zegt hij in de krant.

220 reacties

  • Luc Ver Eecke

    3 jaar geleden
    Hij heeft zijn lesje nog niet geleerd , zal dan weer blèten als hij buiten de korf valt .
  • Yves De Groote

    3 jaar geleden
    Als BDW droomt van één grote partij dan begrijp ik die voortdurende aanvallen op VB niet zo goed. Het drijft beide partijen verder uit elkaar ipv te verenigen.
  • Dirk Seye

    3 jaar geleden
    Inderdaad Robert Swillen. Als BDW eindelijk eens werk wil maken van een brede volkspartij moet hij maar alles in het werk stellen om die andere broederpartij (hopelijk geen Kaïn en Abel verhaal) op te slokken en op die manier te neutraliseren / onschadelijk maken. Was eerder ook al een onvervulde (onvervulbare) wens van o.a. Guy Verhofstadt
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Marc Baeyens, ook al plaats je 36 maal opnieuw je bericht, we weten ondertussen dat BDW een graaiende windhaan vol gebakken lucht is.
  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    Zonder N-VA is Vlaanderen een vogel voor de (Franstalige) kat. Onze trado-partijtjes kunnen niet overleven zonder hun zusterpartij aan de overkant van de taalgrens. OPEN vLD is daar het sprekend voorbeeld van sinds Rutten er de scepter zwaaide en Lachaert op dat elan verder gaat.