Stijn Van Bever (rechts) is duidelijk nadat de velden van KV Oostende (links) en Waasland-Beveren niet bespeelbaar werden verklaard.
Volledig scherm
Stijn Van Bever (rechts) is duidelijk nadat de velden van KV Oostende (links) en Waasland-Beveren niet bespeelbaar werden verklaard. © Photo news, VTM

50.000 euro boete voor Charleroi en co? “Clubs zijn te allen tijde verplicht om hun veld speelklaar te hebben”

Jupiler Pro LeagueWaasland-Beveren en KV Oostende riskeren serieuze boetes nadat hun velden gisteren onbespeelbaar werden verklaard door de vrieskou. Dat zegt Stijn Van Bever, Head of Communication bij de Pro League, aan VTM Nieuws. “Er hangt een sanctie van 50.000 euro aan vast", klinkt het. Een logisch gevolg is dat ook Charleroi die boete boven het hoofd hangt, nadat de wedstrijd tegen Club werd afgelast door het bevroren veld op Mambourg.

25 reacties

  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Zie maar eens in Kiev!! Temperaturen van s' nachts tot -20° C en nog ligt de grasmat er aldaar goed bij!! Het amateurisme van de KBVB wordt zo makkelijk bloot gelegd!! Zijn de reisjes al gepland, heren, voor het komende EK met man en vrouw!!
  • dirk van den broecke

    3 jaar geleden
    Gewoon zever , geen enkele club kan dat nog betalen met die hoge spelerslonen , gewoon annuleren en als een club zijn best heeft gedaan dan is het zo , het weer heb je nooit in de hand
  • Philippe Vanbelleghem

    3 jaar geleden
    in tijden van corona lijken mij forfait cijfers op z'n plaats en geen boetes .
  • Rik Ledoux

    3 jaar geleden
    Hij zou eens een jaar moeten meewerken op een club, zal wel anders spreken.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Niet alle klubs kunnen verwarming betalen. Anderlecht kan dat wel maar zit ontoelaatbaar in hoge schulden. Die worden niet beboet.