Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Verboden liefde: schrijnwerker Kasper houdt van Hannah, maar haar rijke familie vindt hem te min en dwarsboomt de relatie

Op valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Kasper* (16). Hij is net geen puber meer wanneer hij Hannah* (16) ontmoet en voor het eerst echt verliefd wordt. Na acht mooie maanden samen stelt ze hem voor aan haar ouders. Maar zodra haar rijke familie ontdekt dat Kasper maar een simpele BSO-student is, keert de wind. Systematisch houden Hannahs ouders haar weg van Kasper. Tot het jonge koppeltje knapt. “We zagen elkaar zo graag, maar het werd ons onmogelijk gemaakt om samen te blijven. ‘Zolang ik me aan je vastklamp, mag ik niks meer’, zei ze. In het donker buiten ons clublokaal namen we afscheid, met tranen in onze ogen.”

  1. “Je kan niet alles hebben.” Waarom blijven we bij onze partner, zelfs als we weg willen? 5 vrouwen getuigen
    PREMIUM

    “Je kan niet alles hebben.” Waarom blijven we bij onze partner, zelfs als we weg willen? 5 vrouwen getuigen

    In 2022 waren er in België 3.148 scheidingen waarbij minstens één partner zestigplusser was. Met wat geluk heb je op die leeftijd nog wel wat jaartjes te gaan en dan wil je graag de juiste partner aan je zijde. Toch kan je er ook voor kiezen om wél bij hem of haar te blijven, ook al zou je in je hart misschien liever weggaan. “Moest ik na zijn bedrog dan weer helemaal opnieuw beginnen? Ik wil hem simpelweg niet opgeven.”
  2. Verboden liefde: Marie (17) durft niet uit de kast te komen en heeft een geheime lesbische relatie. “In de winkel van haar ouders kusten we in de berging”
    PREMIUM

    Verboden liefde: Marie (17) durft niet uit de kast te komen en heeft een geheime lesbische relatie. “In de winkel van haar ouders kusten we in de berging”

    In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Marie*. Als zeventienjarige ontmoet ze een jonge vrouw die iets in haar wakker maakt. Na weken sms’en belanden ze ’s nachts samen in een jacuzzi, waar ze een aarzelende eerste kus hebben. “De ochtend nadien zochten haar vingers onder de lakens voorzichtig de mijne. We werden samen wakker, hand in hand.” Maar Marie wil niet uit de kast komen, dus de relatie blijft maandenlang geheim. Nu, zo’n tien jaar later, vreest ze dat ze ‘the one’ heeft laten wegglippen.