© Dirk Kerstens

Antwerpse maakt nieuwe kostuums voor Havenhuis

Dag schoonheid!”, klinkt het aan de onthaalbalie van het Havenhuis. “Sinds we onze nieuwe kostuums dragen, krijgen we veel meer complimenten”, zeggen onthaaldames Nancy, Wendy en Ann. “Fijn dat we nu in op maat ontworpen Antwerpse mode rondlopen.”

Katrijn Serneels

Blauw, grijs en bruin: dat waren de kleuren van de kostuums die de onthaaldames van het ­Havenhuis door de jaren heen hebben gedragen. “Vroeger droegen we kostuums die confectiekleding waren, met vaak een bloesje van kunststof”, vertelt Wendy Simons (47), die al acht jaar instaat voor het onthaal bij het Havenhuis. “Nu krijgen we voor het eerst op maat gemaakte kostuums, met een bloesje van katoen dat zo zacht voelt dat het bijna zijdeachtig is.”

Als gegoten

Ontwerpster Katrijn Mannaerts (48) van Fil Rouge haalde de opdracht binnen om de onthaaldames van Havenhuis in een nieuw kleedje te steken. “Ik ben de maten van de dames persoonlijk komen opmeten. Daarna hebben we verschillende modellen gepast, zodat hun kostuums echt als gegoten zouden zitten”, zegt Katrijn.

© Dirk Kerstens

Wit-zwart-rood, dat zijn de drie kleuren van de Antwerpse haven die ook in de nieuwe kostuums terugkomen. “Ik vind de kostuums ook perfect bij de architectuur van het nieuwe Havenhuis passen, waar zwart en wit ook een belangrijke rol in spelen”, zegt onthaaldame Ann Vandenbroeke (39). “Als uithangbord van de haven van Antwerpen is het leuk dat we ook in Antwerpse mode mogen rondlopen. En de rode accenten maken het kostuum heel vrouwelijk en elegant. Zelfs de voering van onze jasjes is rood.”

“Die rode kleur, die voor Antwerpen en voor de haven staat, is toevallig ook mijn signatuur als ontwerpster,” zegt Katrijn. “Fil Rouge, ‘rode draad’, is niet alleen de naam van mijn merk, je vindt ook altijd een rode draad terug in mijn werk.”

Rood is ook de ­lievelingskleur van onthaaldame ­Nancy Ver- schueren (46). “Het rode sjaaltje met de zwarte containerblokjes is mijn favoriete stuk. Een jaloerse collega, die niet bij onthaal werkt, vroeg me of ze ook niet zo’n sjaaltje kon kopen.”

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER