De spelersbus van KRC Genk trok terug naar Limburg nadat het veld in Oostende onspeelbaar werd verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelersbus van KRC Genk trok terug naar Limburg nadat het veld in Oostende onspeelbaar werd verklaard. © Belga

Reconstructie van het sneeuwballengevecht tussen Genk en Oostende: "Wij moeten zomaar aannemen dat KVO er alles aan deed om te spelen?”

Belgisch voetbalDrie uur heen, de ijsvlakte van Oostende zien en drie uur terug in de bus. De afgelasting Genk - Oostende zorgde voor irritatie bij de Limburgers. “Wie controleert dat clubs er effectief alles aan doen om hun veld speelklaar te krijgen?”, vraagt TD De Condé zich af. Bij KVO zijn ze er heilig van overtuigd dat wél alles op alles werd gezet.

9 reacties

  • Joeri D'hollander

    3 jaar geleden
    Boete van 50 000€.. daar liggen ze niet echt wakker van in de rijke voetbalwereld. 0-5 forfait cijfers, das veel pijnlijker.
  • jan christiaen

    3 jaar geleden
    Wie is er de eigenaar van het stadion? Huurt kvo het stadion niet van de stad Oostende? Zo ja, dan is de stad verantwoordelijk.
  • Rik zwinnen

    3 jaar geleden
    ik hoor juist op het nieuws welke onzin eruit gekraamd wordt over de speelvelden voor de heren voetballers, wetende dat er in vlaanderen +/- 10 van de bevolking aan de armoedegrens zit, zijnde +/- 640000 mensen, waarom dergelijke investeringen, er zit geen kat in de stadions, zet de voetballers op tijdelijke werkloosheid of in de etalage en dan zullen ze ook weten wat het is om met 1300€ per maand rond te komen
  • Steve Kenis

    3 jaar geleden
    Die COO van Oostende: in de tijd van Paul Van Himst zou hierop gespeeld worden. Amateurisme ten top! Hoe komen zo’n mensen toch altijd in het voetbal terecht. In andere landen geen wedstrijden moeten afgelast worden. Maar iedereen wil wel in eerste klasse spelen. Simpel, dikke boete, 0-5 verliezen en bij een 2de keer uit het professioneel voetbal. RSCA supporter
  • Geert Debusschere

    3 jaar geleden
    0-5 forfait. Anderlecht fan.