Bitcoin
Volledig scherm
Bitcoin © AFP

Bitcoin flirt met kaap van 50.000 dollar

De cryptomunt bitcoin is zondag tot een zucht genaderd van de symbolische kaap van 50.000 dollar. Op het handelsplatform Bitstamp steeg de koers tot een record van 49.700 dollar, alvorens weer iets terug te vallen.

6 reacties

  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Er zijn nog veel plaatsen in de wereld (o.a Afrika) waar donaties niet rechtstreeks terecht komen bij diegenen die het nodig hebben. DEFI is DE oplossing : punt-punt rechtstreeks op een betrouwbare manier geld, of micro-leningen via smart contracts uitschrijven zonder derde partij zoals bank of overheid. Buiten Bitcoin zijn er nu crypto's van 3e generatie die energiezuinig, schaalbaar, snel en gedecentraliseerder zijn als Bitcoin. Energieverbuik van alle banken samen is veel groter dan Bitcoin!
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Voor mensen die niet in bitcoin geloven is het toch ideaal. Bitcoin gelovers laten fiât geld achter en dus is er meer voor iedereen die bij de klassieke munten blijft.
  • Ria Mertens

    3 jaar geleden
    Heb al meer in Bitcoin steken dan dat ik nog eurootjes heb, hopelijk gaat het euro-dollar systeem op de schop en krijgen we één echt gedecentraliseerd geldsysteem. weg met al die gecentraliseerde banken. DEFI all the way.
  • Eduard Vleminckx

    3 jaar geleden
    Ja, en voor er crypto was, was er natuurlijk ook geen gekleurd geld, witwassen en misbruik door criminelen. En volatiliteit? Heb nog dollars aangekocht gehad voor ergens voor in de twintig echte Franken en wat later terug verkocht ergens in de veertig. Trouwens er bestaat nog altijd trading in fiat wereldwijd. Steeds een winnaar en ook een verliezer!
  • Jan Smit

    3 jaar geleden
    Nu 50 duizenden, over een paar jaar 500 duizend.