Livios
Volledig scherm
© Livios

Zonnepaneleneigenaars kunnen tot 2025 uitstel vragen voor digitale meter

Prosumenten of zonnepaneleneigenaars worden geschrapt als prioritaire doelgroep bij de uitrol van de digitale meter. Ze kunnen ook tot 2025 uitstel vragen om een digitale meter te installeren. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zondag bekendgemaakt. De Vlaamse regering heeft intussen het licht op groen gezet voor de geplande compensatieregeling voor zonnepaneleneigenaars die al een digitale meter hebben. De regeling wordt nu wel nog voorgelegd aan Vlaamse energieregulator Vreg en de Raad van State.

353 reacties

  • Paul Jenne

    3 jaar geleden
    Er blijven 100.000 echte gedupeerden achter, nl. de mensen die al een digitale meter hadden in recente nieuwbouw en kozen voor zonnepanelen op basis van de toen wettelijke toezegging nog 15 jaar te kunnen genieten van effect terugdraaiende meter. Wat gebeurt met deze groep ? Kolt er een groepsclaim op basis van discriminatie met uitstel terugdraaiende meter ?
  • Roy Proost

    3 jaar geleden
    Komt er niet in
  • ROGER VAN RENSBERGEN

    3 jaar geleden
    Kan iemand mij zeggen op welke manier ik uitstel kan vragen van een digitale meter ?
  • jan geens

    3 jaar geleden
    ik vind dat als ik elektriciteit op het net zet aan 3 eurocent mijn buur op dat moment ,die moet kunnen kopen aan 3 eurocent . Waarom kan dat niet ? omdat net dit de bedoeling is van het geheel ; schandalig rijk worden met de holdup op de kleine producent . En al de rest is erbij gesleurd om het te verkopen.
  • René Janssen

    3 jaar geleden
    2025 is gewoon een datum na verkiezingen als weer andere onkundigen hun bazaar komen kakelen in belang van de industrie,ik heb hier zwart op wit staan dat ik recht heb op een terug draaiende teller tot 2031, alle andere onzin is contractbreuk en doe ik niet aan mee, uitdovingebeleid zoals alles vroeger steeds ging, akkoord, maar geen gemaakte afspraken in de looptijd wijzigen. Voeren ze toch door dan tot in de rechtbank, andersom moet je ook niet proberen zelf de prijs te bepalen