Youssef Kobo laat 100 kansarme jongeren en jongeren met een migratie-achtergrond speeddaten met 100 CEO's en topministers.
Volledig scherm
PREMIUM
Youssef Kobo laat 100 kansarme jongeren en jongeren met een migratie-achtergrond speeddaten met 100 CEO's en topministers. © vincent duterne/photo news

Youssef Kobo laat 100 kansarme jongeren vandaag daten met top-CEO’s en politici: “Alle bazen zijn racisten, alle jongeren te lui: die verhalen ben ik beu”

Honderd jongeren - vaak met migratieroots en niet zelden uit kansarme gezinnen - krijgen één dag na Valentijn een extra date. Ze gaan rond de tafel met honderd CEO’s en toppers uit de politiek om te kijken waar kansen liggen voor een mooie toekomst. Cupido van dienst is Youssef Kobo (32), oprichter van ‘A Seat At The Table’. “De verhalen van ‘ze willen ons niet in bedrijven’ en ‘we vinden ze niet, de jongeren’. Ze kloppen niet en ik ben ze beu.”

17 reacties

  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Door ganse dagen de schuld bij een ander te leggen en zelf geen inspanningen doet om iets te bereiken zal je niet ver komen .
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Het is enkel met werken en inspanning dat je iets bereikt, niet door jezelf steeds als slachtoffer te profileren.
  • Frans Desmet

    3 jaar geleden
    Youssef Kobo ik wens je alle succes toe bewonderenswaardig ik hoop dat U een persoon kan overtuigen . Maar ik zie wat ik zie het beste
  • Etienne De Bondt

    3 jaar geleden
    Alle campagnes voor meer diversiteit op de werkvloer ten spijt is het nog altijd de werkgever die beslist en maar goed ook.
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    Driehonderddertigduizend werklozen in België, en vacatures raken maar moeizaam ingevuld. Dat zijn de feiten. Dit is een mooi initiatief, maar zal dit helpen? Ik vrees van niet.